Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Turpinās ierakstu iesniegšana „Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai 2011"

EasyGet.lv, 28.11.2011. 20:03

Latvijas mūzikas producentu apvienība LaMPA atgādina, ka ir izsludināta un notiek ierakstu iesniegšana dalībai Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvā. Ieraksti, kas izdoti 2011. gadā tiks pieņemti līdz 9. decembrim, un visas mūzikas izdevniecības, kā arī neatkarīgie producenti tiek aicināti tos iesniegt elektroniski, vai ierodoties personīgi LaMPA birojā Rīgā, Sēlpils ielā 2c.

Tāpat kā iepriekšējos gadus, iesniedzot darbus, neatkarīgajiem producentiem jāiemaksā reģistrācijas maksa Ls 15 apmērā par katru iesniegto ierakstu katrā nominācijā. LaMPA biedriem reģistrācijas maksa netiek piemērota.

Darbus var iesniegt šādās nominācijās:

1.Labākais roka albums

2.Labākais pop albums

3.Labākais deju mūzikas albums

4.Labākā deju mūzikas dziesma

5.Labākais hiphop albums

6.Labākais šlāgermūzikas albums

7.Labākais kantrī mūzikas albums

8.Labākais alternatīvās mūzikas albums

9.Labākais tautas mūzikas albums

10.Labākais akadēmiskās mūzikas albums

11.Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums

12.Labākais mūzikas albums bērniem

13.Labākais mūzikas video klips

14.Labākais koncertieraksts video

15.Labākā debija (mākslinieka pirmais publicētais ieraksts)

16.Labākā dziesma (visi žanri)

Iesniedzot ierakstus deju mūzikas kategorijā, jāņem vērā Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas 2011 nolikuma 8.8 punkts – ja nominācijā „Labākais deju mūzikas albums" tiks iesniegts nepieciešamais albumu skaits, lai nominācija varētu notikt, nominācija „Labākā deju mūzikas dziesma" tiks anulēta, un tai iesniegtās dziesmas tiks pievienotas nominācijai „Labākā dziesma".

LaMPA pārstāvji iesniedzējus lūdz rūpīgi izvērtēt arī iesniegto darbu atbilstību nominācijām. Saskaņā ar nolikumu, žūrijas locekļiem ir tiesības nevērtēt ierakstu, ja tas neatbilst žanram vai iesniegtajai nominācijai. Īpašu uzmanību aicinam pievērst nominācijai „Labākā debija" – saskaņā ar nolikumu, ja mūziķi jau reiz ir pretendējuši uz šo balvu, tie vairs nevar tikt uzskatīti par debitantiem, ja vien ieraksts nav noticis pavisam citā, līdz šim nepārstāvētā žanrā.

Ierakstus iespējams iesniegt gan CD formātā, gan elektroniski, tos augšupielādējot uz LaMPA servera. Iesniedzot albumus, nepieciešamais kopiju skaits katrā nominācijā ir 22.gb., lai nodrošinātu iespēju ierakstu noklausīties visai vērtēšanas komisijai.

Ja vien iespējams, LaMPA aicina vērtēšanai iesniegt albumu oriģinālus, jo elektronisko versiju skaņas kvalitāte atšķiras, turklāt žūrijas locekļiem nebūs iespējas novērtēt dizainu, kas ir būtisks faktors vērtēšanā.

Iesniegtos ierakstus vērtēs neatkarīga vērtēšanas komisija, kurā aicināti vairāk nekā 50 mūzikas žurnālisti, kritiķi, radio un TV darbinieki, mūziķi, skaņu režisori un citi ar mūziku saistīti cilvēki, kuri savu viedokli izteiks, aizklāti balsojot.

Kā katru gadu, paralēli augstāk minētajām nominācijām, tiks pasniegta arī jau tradicionālā balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, kā arī, apkopojot Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienības (LaIPA) apkopotos datus, tiks noteikts radiostacijās visatskaņotākais un arī gada visklausītākais ieraksts jeb Radiohits.

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 2011.gada 28.februārī Latvijas Nacionālajā operā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV