Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Baložu Pilni Pagalmi izdod jaunu albumu

EasyGet.lv, 15.12.2011. 13:39 | komentāri (1)

Baložu Pilni Pagalmi gada nogalē laiž klajā devīto pilnmetrāžas albumu „Divreiz izstāstītie stāsti".
Baložu Pilni Pagalmi izdod jaunu albumu

Albuma tapšanas laikā par trim piektdaļām nomainījies grupas sastāvs un dziesmas rakstītas piecus gadus, atzīst grupas pārstāvji.

Albumu CD formātā piedāvā "NABA Music" un "Melo Records". No 20. decembra albumu varēs iegādāties mūzikas ierakstu veikalos, savukārt lejupielādēt vai klausīties albumu iespējams mūzikas izplatīšanas platformā Bandcamp.com http://balozupilnipagalmi.bandcamp.com.

15 albuma dziesmas ierakstītas dažādos laikos un dažādās vietās, sākot ar 2010. g. aizvērušos Torņa studiju, tur 2007. un 2008. gadā daļēji ierakstītas dziesmas "Nu, labi", "Te-pat-te", "Goda vārds (man pie krūts)", "11.10.06 (oktōbris)", "Romantisko filmu vakari", beidzot ar visjaunāko ierakstu sesiju Šmerļa studijā. Dažas no tām šo gadu laikā ir skanējušas radio ("Ideālais variants", "Neatnākušie", "11.10.06 (oktōbris)"), vairākas ir spēlētas koncertos, bet ir arī tādas, kuras līdz šim zināja tikai paši mūziķi.

Pēc 10-12 gadu darbības grupā no tās atvadījušies Ģirts Pavēnis, Oskars Burovs un Jānis Cīrulis. BBP sastāvā ir atjaunojies Juris Alksnis (ģitāra), kurš bija 'oficiāls' BPP dalībnieks tās agrīnajā posmā, bet vēlāk koncentrējās vienīgi uz 'savu pamatgrupu' Sirke. Jaunais baložu basģitārists ir Klāvs Lauls, kurš muzicē arī Kuldīgas grupā "Stūrī Zēvele" un ir albuma dizaina autors. No 'zēveles' BBP ir iekļāvusies arī taustiņniece un vokāliste Kate Skrinda. Kate kā viesmāksliniece bija pieaicināta arī šī albuma ierakstā.

„Divreiz izstāstīto stāstu" nemiers atspoguļo BPP pārmaiņām piesātināto pēdējo piecu gadu periodu. Tomēr tajā atradams arī grupai raksturīgais romantisms. Lai arī kādām pārmaiņām cauri ietu liriskais varonis, sapņi un patīkamas tikšanās viņa ceļā būs vienmēr.

Albuma atvēršanas pasākums notiks 16. decembrī "Nabaklab", Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, Rīgā. Tajā "baložus" ar jauno veikumu vēl sveiks kuldīdznieki "Stūrī Zēvele". Pašlaik grupā spēlē Klāvs, Kate, Justīne un Ilze, kuri kopā rada, eksperimentē un priecē klausītāju ausis jau piecus gadus. Viņi veiksmīgi apvieno vokālu, flautas, akardeona, ģitāras, taustiņu un reizēm arī citu instrumentu skanējumu ar koķetu šarmu, radot nepretenciozu mūziku skaistiem rītiem un vakariem. Līdz šim Stūrī zēvele debijas albums vēl nav izdots, bet grupas mazais lepnums ir trīs mazie demo ep.
Video: http://www.youtube.com/watch?v=cXr-YmYUTvc
Audio: http://www.draugiem.lv/sturizevele/

Koncerta otri viesi būs apvienība "Vētras saites", kuras sastāvā spēlē Latvīte Podiņa - kokle, Jānis Cīrulis - džambe, Ansis Klucis - kontrabass, Ģirts Pavēnis - ģitāra. Tātad, divi bijušie BPP dalībnieki, kuri piedalījušies arī jaunā albuma radīšanā un ierakstā. Grupas izdevēji "Lauska" par viņiem raksta: "Grupa spēlē ambientu instrumentālu mūziku, kuras galvenais akcents ir Latvītes Podiņas spēlētās elektriskās etnogrāfiskās kokles skanējums. Viens no pēdējo gadu muzikālajiem projektiem, kas paplašina latviešiem būtiskākā tautas mūzikas instrumenta - kokles izmantojumu un skanējumu, dodoties no etnogrāfiskā uz mūsdienīgo. Vētras saites ļauj atkāpties no ierastajiem priekšstatiem, kā jāskan etnogrāfiskam instrumentam".
Video: http://youtu.be/-vftMNBbm24
Audio: http://www.draugiem.lv/music/10057566/

Koncerta sākums plkst. 21.00, ieeja - 2 LVL..

Visa informācija par albumu:
www.tornis.lv/bpp
www.draugiem.lv/bpp
www.facebook.com/balozupilnipagalmi

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV