Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Valsts Akadēmiskais koris nes Latvijas vārdu pasaulē

EasyGet.lv, 16.12.2011. 09:13

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" šodien dodas uz Helsinkiem, kur 17. deccembrī ar Dž. Pučini opusa „Mesa di Gloria" atskaņojumu debitēs jaunajā Helsinku koncertzālē, informē kora producente Ieva Vitīņa.
Valsts Akadēmiskais koris nes Latvijas vārdu pasaulē

Koncerta rīkotāji ir Helsinku Filharmoniķi, ar kuriem korim „Latvija" jau vairākus gadus ir cieša sadarbība (pēc kora aicinājuma Latvijas klausītājiem bija iespēja dzirdēt šo orķestri martā Rīgā). Pie diriģenta pults stāsies Olari Elts.

Helsinku koncertzāle tika atklāta šī gada pavasarī. Tajā šobrīd mājvietu raduši Helsinko Filharmoniķi, Somijas Radio simfoniskais orķestris un Sibeliusa mūzika akadēmija. Lielajā zalē ir 1704 skatītāju vietas.

Šīs būs pēdējais kora „Latvija" koncerts šajā gadā. 2011. gadā koris „Latvija" ar spožiem panākumiem piedalījies vairāk nekā 40 koncertos Latvijā un ārpus tās.

Starp spilgtākajiem jāmin debijas koncerti ar Amsterdamas Karalisko Concertgebouw orķestri, kad martā koris „Latvija" Marisa Jansona vadībā piedalījās Mālera 8. simfonijas atskaņojumā Amsterdamā. Aprīlī koris „Latvija" vēlreiz viesojās Amsterdamā un Helsinkos.

Jūnijā koris „Latvija" ar Hamburgas filharmoniķiem atskaņoja Mālera „Das klagende Lied" Simonas Jangas vadībā, bet jūlijā ar Mālera 2. simfoniju debitēja Atēnu festivālā. Savukārt septembrī – debija „Klara Festival" Briselē un atgriešanās Hamburgā, kur ar Hamburgas Simfonisko orķestri Džefrija Teita vadībā tika atskaņots R. Šūmaņa opuss „Fragmenti no Gētes „Fausta"'.

Oktobrī kori „Latvija" atkal izvēlējās Mariss Jansons. Šoreiz diviem Mālera 8. simfonijas atskaņojumiem Minhenes zālē „Gasteig" ar Bavārijas Radio simfonisko orķestri un Bavārijas Radio kori.

Decembrī Tallinā koris piedalījās Sofijas Gubaiduļinas 80. jubilejai par godu veltītā koncertā, un koncertgadu noslēgs ar koncertu Helsinkos.

Latvijā šogad koncerti sniegti ne tikai Rīgā, bet arī Liepājā, Saldū, Slokā, Milzkalnē, Valmierā, Cēsīs.

Šobrīd koris aktīvi strādā, gatavojot koncertprogrammu 2012. gadam, kad atzīmēs savu 70. pastāvēšanas gadadienu. Plašāka informācija par gaidāmajiem koncertiem pieejama http://www.bilesuparadize.lv/events/custompage/305

Plašāka informācija par jauno Helsinku koncertzāli un gaidāmo koncertu http://www.musiikkitalo.fi/

Foto: Valsts Akadēmiskais koris „Latvija". Foto (c) Ansis Starks

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV