Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Aicina apgūt Sibīrijas latviešu dziesmas

EasyGet.lv, 04.01.2012. 12:07

Ceturtdien, 12. janvārī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā, Rīgā, Pils laukumā 2, notiks cikla "Dziesmu klade" sarīkojums, informē muzeja mājas lapas redaktore Maija Treile. Šoreiz pasākumā ikviens aicināts neformālā gaisotnē apgūt dziesmas, kuras uz Sibīriju sev līdzi aizveduši izceļotāji no Latvijas.
Aicina apgūt Sibīrijas latviešu dziesmas

Dziedāšana notiks Sibīrijas latviešu dziesmu vācēju Jantas un Ilmāra Mežu vadībā. Vakara gaitā tiks atskaņoti teicēju balsu ieraksti, pēc dziesmas noklausīšanās dalībnieki to izdziedās paši. Lai vārdu neprasme netraucētu dziedāšanas prieku, teksts kā karaokē tiks projicēts uz ekrāna. Pasākumā būs arī neliels stāstījums par Sibīrijas latviešu dziedāšanas tradīcijām. Vairāku paaudžu nošķirtībā dziesmas, kuras joprojām dzied gan Sibīrijas, gan Latvijas latvieši, ieguvušas atšķirīgu skanējumu. Sibīrijā saglabājušās arī dziesmas, kuras Latvijā jau aizmirstas.

"Dziesmu klades" sarīkojumos gaidīts jebkurš dziedāt gribētājs neatkarīgi no prasmes noturēt melodiju vai iepriekšējo cikla pasākumu apmeklējuma, galvenā ir vēlme dziedāt. Dalībnieki aicināti ņemt līdzi klades, kurās pierakstīt pasākumā dziedātās dziesmas, lai tās vēlāk varētu izmantot dažādās dzīves situācijās. Dziedāšana notiek katra mēneša otrajā ceturtdienā plkst. 17:30.

Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1.

Papildu informācija: www.rmm.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV