Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Swedbank koris gadu uzsāk ar dalību meistarklasēs un jaunu dalībnieku uzņemšanu

EasyGet.lv, 16.01.2012. 09:26

Starptautisku atzinību guvušais Swedbank koris gadu sāk ar uzņemšanu visās – soprānu, altu, tenoru, basu – balsu grupās, kā arī ar R.Dubras Ziemassvētku oratorijas ierakstiem un dalību meistarklasēs atzītu diriģentu vadībā, informē kora direktore Linda Grecka.
Swedbank koris gadu uzsāk ar dalību meistarklasēs un jaunu dalībnieku uzņemšanu

Swedbank koris aicina ikvienu dziedāt gribētāju uz noklausīšanos 18.janvārī plkst. 18:45 Swedbank centrālās ēkas (Balasta dambī 1a) 2.stāva zālē.

Koris dibināts 2003.gada 3.novembrī un pa šiem 8 savas radošās darbības gadiem jau paspējis sevi pierādīt kā viens no Latvijas labākajiem amatieru koriem, kā arī guvis atzinību un plūcis laurus starptautiskos koru konkursos.

2012. gadu Swedbank koris uzsācis ar decembra beigās pirmatskaņotās R.Dubras Ziemassvētku oratorijas ("Oratorio in Natali Gaudio") ierakstiem, bet jau rīt 14.janvārī pieskandinās Rīgu, dziedot "Rīga dimd", kā arī piedaloties Latvijas Kordiriģentu asociācijas rīkotajās meistarklasēs, kur atzītu diriģentu vadībā (M.Sirmais, G.Prānis, A.Brandavs, M.Kupčs) Swedbank koris izpildīs dažādu laikmetu un formu skaņdarbus īpašās šo diriģentu interpretācijās. Meistarklašu pamatideja ir praktiski pierādīt, ka vokāli sarežģītus un visdažādāko laikmetu un stilistikas skaņdarbus augstā līmenī spēj izpildīt arī pašdarbības kolektīvs.

2012. gada svarīgo darbu sarakstā arī kora diriģenta Jurģa Cābuļa diriģēšanas eksāmens Rīgas Doma kora skolu beidzot, dalība divos starptautiskos koru konkursos, kā arī vēl pāris grandiozi projekti saistībā ar Dziesmu svētkiem un kāda jaundarba pirmatskaņojums gada nogalē.

Vairāk informācijas par uzņemšanu – http://www.swedbankkoris.lv

Foto: Swedbank koris. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV