Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Rammstein dziesmas skanēs klasisko mūzikas instrumentu izpildījumā

EasyGet.lv, 18.01.2012. 12:08 | komentāri (4)

Pašmāju topošie mūziķi un jau atzīti jaunie talanti apvienojušies kopīgā projektā, lai klausītājiem sniegtu citu skatījumu populārās vācu rokgrupas Rammstein nošu partitūras muzikālajā lasījumā. Koncerts notiks sestdien, 21. janvārī, plkst. 15.00 Rīgas kultūras centrā "Iļģuciems", Lidoņu ielā 27, informē Ilona Brūvere.
Rammstein dziesmas skanēs klasisko mūzikas instrumentu izpildījumā

Grupa Rammstein dibināta 1994. gadā Berlīnē. Mūziķu pirmais disks "Motor music" Vācijā ieguva Zelta diska statusu, bet otrais "Sehnsucht" (Ilgas) plūca Platīna albuma laurus. Ar lieliem panākumiem, pēc dažiem neveiksmīgiem dziesmu tekstiem angļu valodā grupa nolēma muzicēt tikai vāciski un 1997. gadā devās turnejā uz ASV. Pastāvēšanas desmitgadi Rammstein atzīmēja, izdodot albumu "Lichtspielhaus" (Kinoteātris), kurā apkopoti arī koncertu ieraksti un videoklipi.

Ar šo saistošo Rīgas jauno mūziķu projektu izpildītājmākslinieki cenšas lauzt sabiedrības stereotipa priekšstatus par smago roku un klasisko mūziku. Ņemot vērā to, ka liela daļa mūsdienu jauniešu klasisko mūziku neklausās, Rammstein koncertprogrammā iekļauti klasiskajai mūzikai raksturīgi instrumenti, kas smagā roka partitūras izpilda citā interpretācijā, sniedzot klausītājiem iespēju atklāt jaunas muzikālo noskaņu nianses.

Kad vācu grupa Rammstein uzsāka Eiropas turneju, lielākajās mūzikas arēnās demonstrējot ne tikai spilgtu rokmūzikas, bet arī pirotehnikas šovu, klajā nāca viņu ceturtais albums "Reise, Reise" (Ceļojums, ceļojums), kas klausītāju atzinību guva ar Platīna albumu un grupa devās pasaules turnejā Apocolyptica.

Jaunie Latvijas mūziķi koncertā kultūras centrā "Iļģuciems" piedāvās Rammstein dziesmas, jau tulkotas latviešu valodā. Stundu garajā koncertā piedalīsies Rīgas Doma kora skolas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas audzēkņi, solisti Laima Lediņa un Renārs Procenko, kā arī klasiskais stīgu kvartets un kamerkoris.

Ieejas maksa koncertā – Ls 1.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV