Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Sigvards Kļava koncertēs ar Grammy nominantu - kori Cappella Amsterdam

EasyGet.lv, 20.01.2012. 18:30

Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava devies uz Nīderlandi, kur uzstāsies ar 2010. gada Grammy balvas nominantu – kori Cappella Amsterdam, informē kora sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Karaseva.
Sigvards Kļava koncertēs ar Grammy nominantu - kori Cappella Amsterdam

Koncerti izskanēs 20. janvārī Ūtrehtas Pētera baznīcā un 22. janvārī Amsterdamas laikmetīgās mūzikas koncertzālē Muziekgebouw aan´t IJ un to programmā iekļauti Alferēda Šnitkes, Nikolaja Siģeļņikova, Jurija Faļika un Georgija Sviridova darbi – Rietumeiropā maz zināmas padomju laika kormūzikas pērles. Kā arī vokālās skaņu gleznas, kuru autori ir igauņa komponists Arvo Perts, zviedrs Anderss Hilborgs, norvēģis Knuts Nīsteds un amerikānis Filips Glāss.

Sigvards Kļava ir viens no Latvijas ievērojamākajiem diriģentiem, kopš 1992. gada Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs. Viņš ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) asociētais profesors, Rīgas Doma kora skolas diriģēšanas pasniedzējsm kā arī starptautisku žūriju eksperts. Kā viesdiriģents sadarbojies ar Eiropas profesionālajiem koriem, muzikāli un idejiski aktīvi darbojas amatierkoru laukā – savulaik vadījis vairākus izcilus korus, ir Dziesmu svētku virsdiriģents, kā arī bijis šo svētku mākslinieciskās koncepcijas autors.

Vairāk informācijas: http://www.cappellaamsterdam.com/

Foto: Sigvards Kļava. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV