Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Izdots jauniešu kora "Balsis" albums "Missa a cappella"

EasyGet.lv, 23.01.2012. 15:17

Klajā nācis jaunākais – 18. kompaktdisks jauniešu kora "Balsis" ieraksts "Missa a cappella", informē kora diriģents Ints Teterovskis.
Izdots jauniešu kora "Balsis" albums "Missa a cappella"

"Missa a cappella" vol.1 ir pirmais ieraksts jauniešu kora "Balsis" un diriģenta Inta Teterovska jau 2009. gadā uzsāktajā ilgtermiņa projektā "Missa a cappella", kura mērķis ir mudināt mūsdienu komponistus pievērsties a cappella mesas žanram, kas ir viens no koru daudzbalsības attīstības stūrakmeņiem, bet kurā jauni darbi mūsdienās top salīdzinoši reti. Projekta ietvaros Balsis plāno katru gadu izdot kompaktdisku, kurā iekļautas kāda latviešu un ārzemju komponista jaunradītas a cappella mesas.

Missa a cappella vol.1 ir iekļautas Uģa Prauliņa 2002.gadā sarakstītā "Missa Rigensis" un lietuviešu komponista Vitauta Miškina (Vytautas Miškinis) 2010.gadā īpaši korism "Balsis" sarakstītā "Missa Brevis Es dur. Missa Rigensis" ir Uģa Prauliņa veltījums viņa dzimtajai pilsētai Rīgai. Tai izskanot koncertzālēs citos kontinentos pasaulslavenu koru izpildījumā, komponists ir pielidījis sapni nest Rīgas vārdu pasaulē. Vitautas Miškinis, rakstot "Missa Brevis Es dur", liturģijā meklē atbildes uz to, ko viņam nozīmē liturģiskā kanona simboli: Credo – ticu vai neticu, Agnus Dei – apgarotības vai ticības simbols.

Jauniešu kora "Balsis" jaunākais ieraksts Missa a cappella vol.1 tiks atskaņots 23. janvārī plkst. 20.10 Latvijas radio 3 – Klasika.

No šodienas "Missa a cappella" vol.1 kompaktdiskus iespējams iegādāties mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās visā Latvijā. Sadarbībā ar starptautisko izplatītāju www.openingday.com interneta vidē un lielākajos mūzikas ierakstu veikalos pasaulē ieraksts būs pieejams no 1. februāra. Kompaktdisks izdots ar Musica Baltica records pirmo numuru un no 28. līdz 31. janvārim tiks pārstāvēts prestižākajā starptautisko izdevēju un producentu gadatirgū MIDEM, kurš notiek Kannās, Francijā. Izdevniecībā Musica Baltika ir pieejams arī ierakstīto mesu nošu materiāls.

Papildu informācija: www.balsis.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV