Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvija astoto gadu piedalīsies lielākajā mūzikas gadatirgū MIDEM

EasyGet.lv, 26.01.2012. 09:08

Ar mērķi veicināt latviešu mūzikas eksportu un nodrošināt plašāku latviešu mūzikas starptautisko rezonansi, Latvijas pārstāvji dosies uz MIDEM 2012, kas no 28. līdz 31. janvārim notiek Kannās, Francijā, informē Latvijas Mūzikas informācijas centra direktore Ināra Jakubone.
Latvija astoto gadu piedalīsies lielākajā mūzikas gadatirgū MIDEM

MIDEM (Marché International du Disque et de l'Edition Musicale) ir lielākais mūzikas industrijas gadatirgus pasaulē, kas Kannās notiek jau kopš 1967. gada. 2011. gadā MIDEM piedalījās 7000 nozares profesionāļu no 70 pasaules valstīm.

Starptautiskie gadatirgi ir uzlūkojami gan kā alternatīva Latvijas vietējā tirgus mazajiem apmēriem un pirktspējai, gan kā optimālā vieta, kur visefektīvākajā veidā sasniegt starptautisku mērķauditoriju un popularizēt savus produktus un pakalpojumus. Dalība gadatirgos ļauj sekmēt ne tikai uzņēmuma, bet – ar nacionālo stendu palīdzību - arī valsts atpazīstamību. Vienlaikus tā ir arī lieliska izdevība iepazīties ar aktuālākajām nozares tendencēm, lai tā rezultātā kāpinātu pārdošanas apjomus un gūtu jaunas idejas sava uzņēmuma attīstībai.

Šogad jau astoto reizi MIDEM tiks ierīkots Latvijas stends, kuru, pateicoties Latvijas Kultūras Ministrijas un Valsts Kultūrkapitāla fonda finansējumam, organizē Latvijas Mūzikas informācijas centrs. MIDEM 2012 piedalīsies izdevniecība „Musica Baltica", „Brainstorm Management and Records", „Mikrofona ieraksti", „Sound Division Studios" un Latvijas Radio ierakstu studijas, kā arī festivāls „Rīgas ritmi", pārstāvot Latvijas Mūzikas industriju plašā darbības veidu un žanru amplitūdā. Latvijas Mūzikas informācijas centrs MIDEM izstādes apmeklētājiem piedāvās informatīvu izdevumu „Music in Latvia 2011", kā arī LMIC jaunākos CD: „New Music from Latvia 2011", „Native Music 6 /Traditional/ Folk/ World-music/ LATVIA", Artūra Grīnupa autordisku. Festivāls „Rīgas ritmi" prezentēs informatīvo CD „Jazz from Latvia 2012".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV