Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Turpmāk pretendentus Lielās mūzikas balvas žūrijai varēs izvirzīt mūzikas nozares pārstāvji

EasyGet.lv, 26.01.2012. 09:32

Izmaiņas Latvijas Lielās Mūzikas balvas nolikumā paredz mūzikas nozares pārstāvju iesaistīšanu žūrijas pretendentu izvirzīšanā. Ja līdz šim pretendentus dalībai žūrijā izvirzīja Kultūras ministrija, tad turpmāk pretendentus varēs izvirzīt paši mūziķi. Žūrijas sastāvu tāpat kā līdz šim apstiprinās kultūras ministrs, informē Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Annija Senakola.
Turpmāk pretendentus Lielās mūzikas balvas žūrijai varēs izvirzīt mūzikas nozares pārstāvji

Minētās izmaiņas nolikumā paredz, ka turpmāk pretendentus dalībai žūrijas sastāvā var pieteikt Kultūras ministrijas (KM) padotībā esošas valsts pārvaldes iestādes un pārraudzībā esošās kapitālsabiedrības, biedrības un nodibinājumi, kā arī citas juridiskas personas, kuras darbojas mūzikas jomā.

Lielās mūzikas balvas žūrija 2011 darbu turpinās līdz svinīgajai ceremonijai, bet darbus jaunizveidotajai žūrijai nodos 2012. gada februārī. Pretendentus darbam Lielās mūzikas balvas 2012 žūrijā KM aicina pieteikt jau šobrīd, nosūtot pieteikumus KM pie J.Ļipuncova, vecākā referenta mūzikas jautājumos (tālr.: 67330220, e-pasts: Juris.Lipuncovse simbolskm.gov.lv).

Lielā mūzikas balva ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā. 1993. gadā pēc toreizējā kultūras ministra Raimonda Paula iniciatīvas tika pieņemts lēmums ik gadu izcilākos sasniegumus Latvijas mūzikas dzīvē atzīmēt ar īpašu balvu. 2007.gadā tika ieviesti vairāki jauninājumi: noteiktas nominācijas un janvārī preses konferencē paziņoti nominanti, žūrija par laureātiem balso balvas pasniegšanas dienā, notiek balvas pasniegšanas ceremonija un koncerts.

Balvas žūrijas darba koordinēšanu un apbalvošanas pasākuma norisi nodrošina Kultūras ministrija un VSIA „Latvijas Koncerti".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV