Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Tallinā dibina Latviešu kori

EasyGet.lv, 26.01.2012. 12:06

Pēc Latvijas vēstnieka Igaunijas Republikā Kārļa Eihenbauma dzīvesbiedres Ināras Eihenbaumas rosinājuma 25. janvārī Tallinā tika dibināts Igaunijas Latviešu koris, kuru vadīs kordiriģents Ilmārs Millers, informē Latvijas Republikas vēstniecība Igaunijas Republikā. Ilmārs Millers ir profesionāls diriģents, kas studē Igaunijas Mūzikas akadēmijā, un vada arī Tallinas Tehniskās Universitātes (Tallinn University of Technology) kamerkori.

Uz Latviešu kori ir aicināts ikviens interesents no 13 gadu vecuma, lai kopā pulcētos dziedātgribētāji, kas vēlas gan izdziedāt latviešu dziesmas, gan neaizmirst latviešu valodu, to mācoties un stiprinot dziedot. Aicināti arī tie, kas vēlas uzzināt ko vairāk par Latvijas slavenajām kordziedāšanas tradīcijām. Kora mērķis ir sanākt kopā, socializēties un arī iespēju robežās uzstāties, popularizējot un atbalstot Latviju. Kā tālāks mērķis būtu pat dalība Dziesmusvētkos Latvijā 2013.gadā.

Kora mēģinājumi notiks reizi nedēļa Igaunijas Starptautiskajā skolā Tallinā, savu iespēju robežās to atbalstīs Latvijas vēstniecība Igaunijas Republikā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV