Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Uz Tallinn Music Week pieteikušies 418 mākslinieki no 23 valstīm

EasyGet.lv, 26.01.2012. 12:28

Mūzikas konference Tallinn Music Week (TMW) šogad Igaunijas galvaspilsētā notiks jau ceturto reizi. Šobrīd savu dalību tai pieteikušas 418 grupas un mākslinieki, kas pārstāv teju visus mūzikas žanrus – sākot ar moderno klasisko mūziku līdz smagai rokmūzikai, informē Kristofers Knesis.
Uz Tallinn Music Week pieteikušies 418 mākslinieki no 23 valstīm

Iepriekšējo trīs gadu laikā TMW kļuvis par starptautiski atzītu festivālu, kurā bez igauņu māksliniekiem sastopami arī mūziķi un grupas no Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas, Čehijas, Itālijas, Austrijas, Vācijas, Nīderlandes, Anglijas, Skotijas, ASV, Kanādas, Austrālijas un Japānas.

Marta nogalē atkal Tallinas klubi un koncertzāles tiks pārpildītas ar mūziķiem un mūzikas industrijas pārstāvjiem no visām pasaules malām. Festivāla programmas direktors Kristo Rajasāre (Kristo Rajasaare) par TMW: „Esam ļoti priecīgi par strauji augošo interesi no māksliniekiem ne vien no mūsu kaimiņvalstīm – Somijas, Latvijas un Lietuvas, bet arī Krievijas, Polijas, Islandes, Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas, Lielbritānijas un citām valstīm. Programmas pamatā, protams, būs jauna un kvalitatīva mūzika no Igaunijas, bet esam priecīgi uzņemt un publiku, kā arī industrijas pārstāvjus iepazīstināt spožiem citu Eiropas valstu mūziķiem."

TMW koncerti un semināri notiks 16 vietās – pārsvarā vecpilsētas teātros, bāros, mūzikas klubos un senās kinozālēs. Festivālā piedalīsies aptuveni pusotrs simts mākslinieku, un rīkotāji cer sagaidīt aptuveni astoņus tūkstošos mūzikas fanus, kas trīs festivāla vakaru laikā apmeklēs koncertus. Iepriekšējos gados Latviju šajā festivālā pārstāvējuši tādi mākslinieki kā Instrumenti, Prāta Vētra, Goran Gora, Soundarcade u.c.

Kā ziņots iepriekš, Tallinn Music Week apmeklēs ne tikai svaigākās Eiropas grupas, bet arī mūzikas industrijas pārstāvji no visas pasaules – mūzikas mediji, festivālu rīkotāji, koncertaģentūru pārstāvji, menedžeri, ierakstu kompānijas, producenti, aģenti u.c. Konferences delegātu strauji augošo sarakstu var aplūkot šeit: www.tallinnmusicweek.ee/delegates2.php

Tallinn Music Week festivāls šogad notiks no 29. līdz 31. martam. Konferences un festivāla mērķis ir celt Igaunijas un tās apkārtnes mūzikas reputāciju, attīstīt vietējo mūzikas industriju starptautiskā mērogā un nest Igaunijas vārdu mūzikas industrijas pasaulē. TMW konference notiks 30. un 31. martā, Nordic Hotel Forum konferenču centrā.

Vairāk informācijas:
www.tallinnmusicweek.ee
www.facebook.com/tallinnmusicweek
info@tallinnmusicweek.ee

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV