Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Klajā nācis albums "Jazz in Latvia 2012"

EasyGet.lv, 31.01.2012. 13:08

Albums "Jazz in Latvia 2012" astoņos oriģinālskaņdarbos atklāj mūsdienu Latvijas džeza raksturīgākās iezīmes.
Klajā nācis albums "Jazz in Latvia 2012"

No 28. līdz 31. janvārim albums tika prezentēts Kannās, kur norisinās pasaulē lielākais mūzikas industrijas gadatirgus MIDEM (Marché International du Disque et de l'Edition Musicale). Šī ir lieliska iespēja latviešu mūziķiem pierādīt savu oriģinalitāti lielajām ārzemju ierakstu kompānijām un nodibināt kontaktus ar dažādiem prestižiem mūzikas festivāliem.

Līdzās jau zināmām un ne tikai Latvijā atzinību guvušām grupām - Māra Briežkalna Kvintets, Denisa Paškeviča trio, City Jazz Big Band, Silvesteri Orkesteri, Add Libitum un Mirage Octet -albums ir lieliska iespēja novērtēt jauno un daudzsološo mūziķu kompozīcijas North by Northeast, Evilena Protektore Group un 3 Stick grupu izpildījum. Šajā albumā iespējams dzirdēt gan vairāk klasiskam džezam raksturīgas kompozīcijas, gan eksperimentālus meklējumus visdažādākajos džeza mūzikas aspektos.

Īpašu uzmanību var piesaistīt pirmais skaņdarbs - Emīla Dārziņa kompozīcijas "Melanholiskais valsis" izpildījums, kurā kopā ar Māra Briežkalna Kvintetu uzstājas arī amerikāņu džeza saksofonists Kriss Poters (Chris Potter) un Grammy balvu ieguvušais amerikāņu džeza trompetists Braiens Linčs (Brian Lynch). Šis unikālais ieraksts tika veikts Blue Note džeza klubā Ņujorkā mūzikas festivāla "Rīgas Ritmi" prezentācijas laikā.

Šovasar no 3. līdz 7. jūlijam būs iespēja novērtēt albumā dzirdamo grupu uzstāšanos mūzikas festivāla "Rīgas Ritmi" Showcase programmā.

"Latvijā ir ļoti maz mākslinieku, kuri nodarbojas ar džeza un improvizācijas mūziku. Šī māksla ir ļoti personiska un nekomerciāla, tādēļ bieži vien šie mākslinieki zaudē ticību tam, ko dara, un izvēlās citu ceļu. Taču, pateicoties Māra Briežkalna un viņa komandas aktīvajai darbībai, šī māksla var attīstīties un nonākt līdz pat klausītājiem, kuriem džeza mūzika ir svešāka," iatzīst kvarteta North by Northeast džeza ģitārists un komponists Matīss Čudars, kurš šobrīd mācās Amsterdamas Konservatorijas džeza nodaļā.

Albums izdots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu, izdevējs - Mūsdienu mūzikas centrs. Drīzumā albums būs pieejams mūzikas veikalos "Random" un "Upe", kā arī internetā: amazone.com un iTunes.com.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV