Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Nino Katamadze koncertā Rīgā prezentēs jauno albumu "Green"

EasyGet.lv, 02.02.2012. 11:31

Gruzīnu etnodžeza dīva Nino Katamadze un grupa Insight ierakstījusi jaunu albumu "Green". Jaunās programmas prezentācija notiks Rīgas Kongresu namā 5. februārī, informē Trade Hub Productions Inese Mihasjonoka.
Nino Katamadze koncertā Rīgā prezentēs jauno albumu "Green"

Nino Katamadzes un grupas Insight debijas albums "Black" 2006. gadā iezīmēja tādu izmēra atvēzienu, ka bez vārdiem palika pat paši lielākie kritiķi. Dzīvīgā Nino balss ir atgriezusi lietošanā terminu absolūtā apdāvinātība, bet dabiskā „world music" burvība Insight izpildījumā ieguvusi jaunu jēgu. Nu muzikālajā krāsu paletē ir jauna krāsa – zaļa (Green).

Gruzijas dziedātāju Nino Katamadzi iesaka „nevis pieņemt, bet uzņemt, turklāt lielās devās, kā profilaksi pret vientulību, zāles pret stresu, tinktūru pret agresiju un injekcijas pret skepsi".

Nino Katamadzes balss, izpildīšanas maniere un jūtu vilnis aptver klausītājus koncerta laikā – to iegaumē uzreiz un uz mūžu, viņa improvizē nenotverami un ļoti savdabīgi. Viņas dziedāšanas faktūra ir unikāla. Šī ir „sakņu" mūzika, kas balstās uz sajūtas, ka jebkuras labas dziesma pamatā ir tautas dziesma. Lai klausītos Insight mūziku, nav obligāti jāzina gruzīņu valoda, lirika ir starp vārdiem un rindām, bet daudzas improvizācijas – tā ir tikai dievīga balss, kas ir atbrīvota no vārdu apvalka. Nino dzied nevis vārdus, bet jūtas. Pati Nino burtiski dzīvo ar jaunu mūzikas tēmu radīšanu, dalot šo prieku ar Insight grupas muzikantiem - Goču Kačeišvili (ģitāra), Uču Gugunavu (basģitāra) un Davidu Abuladzi (sitamie instrumenti).

Katra Nino & Insight uzstāšanās – tā ir neticami spēcīga enerģijas plūsma, kas gremdē klausītāju īpašajā psiholoģiskajā stāvoklī. „Mēs nekad nesākam koncertu ar vienu un to pašu tēmu. Mūzika iznāk un sāk spēlēt pati, bet mēs tai tikai pievienojamies" – šajos vienkāršajos Nino Katamadzes vārdos slēpjas viņas fenomenālas veiksmes noslēpums.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu servisa" un "Reklamarket" kasēs, kā arī internetā. Sakarā ar lielo pieprasījumu, pārdošanā ir laistas biļetes uz papildvietām. Pagaidām biļetes ir cenā no 12 latiem.

Papildu informācija:
www.nino-katamadze.com
www.tradehub.info
www.twitter.com/culthub

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV