Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Noslēdzies XVII Latvijas Mūzikas skolu Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu konkurss

EasyGet.lv, 03.02.2012. 09:43

No 27. līdz 29.janvārim Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notika XVII Latvijas mūzikas skolu Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss, kurā piedalījās 192 jaunie mūziķi no 55 mūzikas skolām. Starptautiskā žūrijas komisija, kuras sastāvā bija ne tikai Latvijas profesionālie mūziķi un pedagogi, bet arī mūzikas speciālisti no Norvēģijas, ASV, Lietuvas un Igaunijas trīs dienās noklausījās 51 flautu, 12 klarnetes, 5 obojas, 4 fagotus, 44 saksofonus, 8 mežragus, 16 trompetes, 7 trombonus, 5 tubas un 30 sitaminstrumentus. Katrs dalībnieks konkursā piedalījās ar diviem skaņdarbiem - vienu obligāto (šogad visās instrumentu grupās tā bija norvēģu komponistu mūzika), un izvēles skaņdarbu. Žūrijas komisija piešķīra 14 pirmās, 21 otro, 22 trešās vietas, 36 diplomus un 5 speciālbalvas, informē Astrīda Ķēniņa.

Žūrijas komisijas priekšsēdētājs Jānis Puriņš konkursu nodēvēja par trīs dienu mūzikas maratonu: "Skaņas kvalitāte, tehniskās iespējas, ansamblis kopā ar koncertmeistariem un muzikalitāte ir tikai daži no kritērijiem, ko stingri vērtēja žūrija. Konkursa biogrāfijā blakus jau zināmajiem vārdiem arī šogad ir ierakstīti jauni. Un, ja vecākajiem konkursa laureātiem ir pilni astoņpadsmit, tad jaunākajiem, kā flautistei Terēzai Tīrmanei no Ventspils un sitaminstrumentu mūziķim Mārtiņam Rihardam Mazuram no Valkas tikai 10 gadi. Lai sasniegtais ir stimuls veidot profesionālo karjeru, bet iesākumā vienkārši spēlēt - individuāli, ansambļos, orķestros. Latvijas mūzikas nākotne ir mūsu pašu rokās!"

Konkursa uzvarētāju godā šogad ir:

Ketija Ringa Karahona (Jelgavas mūzikas vidusskola, flauta; skolotāja - Ginta Zīģele)

Elīna Saveļjeva (Augusta Dombrovska mūzikas skola, flauta; skolotājs - Mareks Romanovskis),

Maija Fogele (Juglas mūzikas skola, flauta; skolotāja - Iveta Lāriņa),

Andrejs Reinis Zitmanis (Pāvula Jurjāna mūzikas skola, klarnete; skolotājs - Juris Vanags),

Kristīne Kiete (Pārdaugavas mūzikas un mākslas skola, klarnete; skolotāja - Maija Majacka),

Paulīna Piteņko (Juglas mūzikas skola, soprāna un alta saksofons, skolotāja - Ieva Saliņa),

Aigars Raumanis (Juglas mūzikas skola, alta saksofons, skolotāja - Ieva Saliņa),

Elvis Vizulis (Pārdaugavas mūzikas un mākslas skola, alta saksofons; skolotāja - Eva Folkberga),

Kārlis Rencis (Siguldas Mākslu skola „Baltais flīģelis", mežrags, skolotājs - Jānis Kronītis),

Mārtiņš Zujs (Saldus mūzikas skola, trompete, skolotājs - Tālis Zujs),

Artūrs Bite (Saldus mūzikas skola, eifonijs, skolotājs - Artūrs Maculēvičs),

Matīss Jānis Berzinskis un Edvards Paulis Muzikants (Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skola, sitaminstrumenti; skolotājs - Jānis Vaivods).

2012. gada 18. februārī plkst. 15.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks XVII Latvijas mūzikas skolu Izpildītāju konkursa laureātu apbalvošana un koncerts Bravo - bravissimo!. Konkursu un koncertu rīko biedrība Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris, to atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Norvēģijas vēstniecība Latvijā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Bērnu fonds, Latvijas Universitātes jaunrades biedrība Juventus, Mūzikas centrs, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs, mūzikas veikals NartissLV.

Ieeja koncertā - bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV