Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Positivus Tallinas mūzikas nedēļā atklās savu skatuvi

EasyGet.lv, 03.02.2012. 15:33

Alina Orlova (LT) un mākslinieki no Lielbritānijas, Igaunijas un citām valstīm mūzikas konferencē Tallinn Music Week uzstāsies uz Positivus Festivāla skatuves, informē "Positivus Music" pārstāvji. Mūzikas konference Tallinn Music Week (TMW) šogad no 29. līdz 31. martam jau ceturto reizi notiks Igaunijas galvaspilsētā. Pirmo reizi šī pasākuma vēsturē viena no skatuvēm būs Baltijas lielākā mūzikas festivāla Positivus Festival skatuve, kas 31.martā atradīsies Tallinas vecākā kinoteātra Soprus ēkā.
Positivus Tallinas mūzikas nedēļā atklās savu skatuvi

"Positivus Festivālam ir liels prieks būt par aizbildni vienai no Tallinas mūzikas nedēļas saktuvēm," saka festivāla organizators Ģirts Majors. "Tas ir tikai likumsakarīgi, ka reģiona lielākais festivāls un mūzikas industrijas nozīmīgākais pasākums sadarbojas. Tallinas mūzikas nedēļā vienmēr meklējam interesantus Igaunijas un Latvijas māksliniekus, ko aicināt spēlēt uz festivāla skatuvēm. Manuprāt, kaimiņvalstu fanu interese par vietējiem māksliniekiem ir ļoti svarīga mūsu mūzikas tirgus izaugsmei."

Šobrīd dalību Tallinas mūzikas nedēļai pieteikušas 418 grupas un mākslinieki, kas pārstāv teju visus mūzikas žanrus – sākot ar moderno klasisko mūziku līdz smagai rokmūzikai. Iepriekšējo trīs gadu laikā TMW kļuvis par starptautiski atzītu festivālu, kurā bez igauņu māksliniekiem sastopami arī mūziķi un grupas no Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, Īslandes, Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas, Čehijas, Itālijas, Austrijas, Vācijas, Nīderlandes, Anglijas, Skotijas, ASV, Kanādas, Austrālijas un Japānas.

Sadarbība starp Tallinas mūzikas nedēļu un Positivus Festivālu sākās jau pagājušā gada jūlijā, kad Tallinas mūzikas nedēļa sadarbībā Tallinas pilsētu kā 2011. gada Eiropas kultūras galvaspilsētu piedāvāja Tallinas mūzikas nedēļas skatuvi festivālā, kur uzstājās vairākas Igauņu grupas. Līdzīga sadarbība plānota arī šī gada festivālā.

www.tallinnmusicweek.ee
www.facebook.com/tallinnmusicweek
www.positivusfestival.com
www.myspace.com/alinaorlova

Foto: Tallinas kinoteātris Soprus. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV