Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Soundarcade - „Moving the Great Hadron"

E.Vizla (Frailty), 15.02.2012. 09:46

Pašmāju progresīvi psihodēliskā roka giganti Soundarcade izdevuši trešo studijas albumu, kas sola vest augstas raudzes muzikālā ceļojumā.
Soundarcade - „Moving the Great Hadron"

Albumā ir piecas kompozīcijas veido konceptuālu veselumu, kas ir kā ceļojums caur dažādām dimensijām, caur realitāti un fantāziju. Vai tā šis muzikālais stāsts sasaistās ar Lielo Hadronu paātrinātāju, ar kura palīdzību zinātnieki cer atrast atbildes uz pašiem fundamentālākajiem jautājumiem? To pavisam droši nevar apgalvot, taču šādas pārdomas ne mirkli netraucē iedziļināties pašā muzikā, kur meditatīvi un psihodēliski momenti mijas ar doom un post metal cienīgām skaņas smaguma izpausmēm.

Albuma pirmā kompozīcija "Trail by Trail" kalpo tikai kā priekšvēstnesis trijām muzikālajām pērlēm, kas seko turpinājumā. Kompozīciju patiešām varētu salīdzināt ar sagatavošanos ceļojumam, kas sola izvērsties neticamos piedzīvojumos. Piedzīvojumi sākas ar otro kompozīciju "Mythago Fern", kuru ievada atsvaidzinoši skanošs up-tempo motīvs ar ļoti saprātīgu devu agresijas. Vēlāk, kompozīcijai attīstoties, tā pāraug daudz smagnējākā un lēnākā skaņdarbā, kas lieliski sagatavo klausītāju nākamajam gabalam "Seasleep", kas sākas ar vientulīgu elektrisko ērģeļu motīvu, ko lieliski papildina ģitāras motīvi. Neviļus tas liek aizdomāties par jūras mierīgo viļņošanos saulrieta laikā. Pēkšņi kompozīcija kļūst agresīvāka, it kā līdz šim rāmo jūru būtu pārsteigusi vētra, un tajā pašā laikā pieaug skaņdarba melanholiskums. Dziesma noslēdzas ar ļoti smagnēju, lēnu motīvu, kas rada sajūtu, ka kaut kas vērtīgs ir nozaudēts un piepilda sirdi ar skumjām. Tālāk seko īstens muzikālais mamuts - dziesma "Keymaster", kas ir iespaidīga ar savu hronometrāžu (~15 min). Tā sākas ar ārkārtīgi smagu riffu, kas parādās arī dziesmas noslēdzošajā daļā. Dziesmas vidusdaļa klausītājam ļauj pavirzīties tālāk no sākuma motīva smagnējā pulsa, ieslīgstot tumšās meditācijās, un vēlāk tieši tāpat palīdz tam no jauna pietuvoties. Albums noslēdzas ar ļoti mierīgu instrumentālu kompozīciju "Delusions of Grandeur", kas rada pilnīgas pabeigtības iespaidu šī muzikālā ceļojuma beigās.

Rezumējot, Soundarcade jaunais albums "Moving the Great Hadron" ir viens no pēdējā laika Latvijas eksperimentālās un smagās rokmūzikas skatuves vērtīgākajiem un labākajiem paraugiem, kam būtu jāatrodas ikviena žanra cienītāja kolekcijā. Albuma muzikālā daudzveidība, noskaņu bagātība un perfektais skanējums varētu uzrunāt ikvienu inteliģentu rokmūzikas un metālmūzikas cienītāju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV