Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Kamerkoris Vox animae iegūst divus zelta diplomus konkursā Polijā

EasyGet.lv, 24.02.2012. 09:24

Kamerkoris "Vox animae" no 17. līdz 19. februārim piedalījās Starptautiskajā Gdaņskas koru festivālā, sacenšoties konkursā kamerkoru un jaukto koru kategorijās un abās iegūstot godpilno 3. vietu un zelta diplomu, kas apliecina, ka žūrija kora sniegumu novērtējusi ar vairāk kā 90 punktiem no 100 iespējamajiem, informē kora pārstāve Ieva Strazdiņa.
Kamerkoris Vox animae iegūst divus zelta diplomus konkursā Polijā

Konkursā Rīgas kamerkoris "Vox animae" izpildīja astoņas latviešu un ārzemju komponistu dziesmas, tostarp Pētera Butāna "V nacale bilo slovo", Selgas Mences "Kalējs kala debesīs", Ērika Vitakra "With a Lily in Your Hand" u.c. Festivāla ietvaros koris sniedza arī garīgās mūzikas koncertu Sv. Nikolaja baznīcā. Tā bija kora otrā dalība starptautiskā konkursā (koris ieguva 2. vietu festivālā "Laudate Dominum" 2011. gada vasarā Viļņā, Lietuvā) tā pastāvēšanas laikā, un panākumi kora dalībniekiem un mākslinieciskajai vadītājai Sindijai Druvai snieguši lielu gandarījumu par kora attīstībā ieguldīto darbu un tā rezultātiem.

Festivālā piedalījās jauktie, viendabīgie kori, kamerkori, kā arī bērnu un jauniešu kori no Polijas, Slovēnijas, Ukrainas, Lietuvas un Latvijas. 1. vietu Starptautiskajā Gdaņskas koru festivālā gan kamerkoru, gan jaukto koru kategorijā ieguva Ļubļanas Mūzikas un dejas konservatorijas koris no Slovēnijas. Latviju festivālā pārstāvēja arī Siguldas Valsts ģimnāzijas jauniešu koris "Atvars", kurš izcīnīja zelta diplomu un 3. vietu jaukto koru kategorijā kopīgi ar "Vox animae", un sudraba diplomu kamerkoru kategorijā, kā arī Rīgas Jaunais vīru koris, kas viendabīgo koru kategorijā ieguva sudraba diplomu un 3. vietu.

Starptautiskajā Gdaņskas koru festivālā korus vērtēja starptautiska žūrija, kuras sastāvā bija ievērojami diriģenti un komponisti no Maķedonijas, Slovākijas, Polijas un Singapūras. Konkursa žūrijas priekšsēdētājs bija pasaulslavenais lietuviešu diriģents un komponists Vitauts Miškinis. Festivāls šogad notika pirmo reizi, un ir jau izlsudināts nākamais, kas norisināsies 2013. gadā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV