Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pasniegtas Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas 2011

EasyGet.lv, 29.02.2012. 01:25 | komentāri (1)

Visvairāk applausu 28. februāra vakarā Latvijas Nacionālajā operā dzirdēja Instrumenti, saņemot balvas visās nominācijās, kurās tie bija izvirzīti – TRU atzīts par gada labāko popalbumu, savukārt skaņdarbs „Pilnīgi viens" - par gada labāko dziesmu un videoklipu.
Pasniegtas Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas 2011

Galerijas:

Gada labākā rokalbuma godā šogad Dzelzs Vilka „Dzīvnieks pilsētā". Grupa arī priecēja skatītājus no skatuves ar vispopulārāko skaņdarbu no albuma „Viņa grib tik daudz". Šī dziesma arī bija nominēta labākās dziesmas godam.

Vissīvākā konkurence šogad bija 2 nominācijās - gan uz alternatīvās, gan akadēmiskās mūzikas albumu tika saņemts visvairāk pieteikumu. Par labāko albumu akdadēmiskās mūzikas lauciņā šogad atzīts jauniešu kora „Kamēr.." izdotais CD ar Ērika Ešenvalda mūziku, savukārt gada alternatīvās mūzikas albuma gods ticis grupai „Gaujarts", kuru izdotais albums „Vibrācijas" žūrijas skatījumā uzveicis fondu Viegli, Ingu Baušķenieku u.c. konkurentus.

Par labāko debitantu šogad atzīta Elizabete Balčus, kura sevi šogad pieteica ar pašas izdotu EP „Wooden horse" .

Deju mūzikā šogad tika apbalvota labākā dziesma, un dziedātāja LieneCandy šajā nominācijā tika izvirzīta pat ar trīs dziesmām. Par labāko atzīta viņas izpildītā „Tev miera nav".

Labākie tautas mūzikā – nesen 30 gadu jubileju nosvinējušie Iļģi, savukārt instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas jomā jau trešo reizi balvu saņēma Dabas koncertzāle ar labumu „Fucus Vesiculosus". Par labāko mūzikas albumu bērniem atzītas „Lāču tēta dziesmas".

Nominācijā „Labākais koncertieraksts video", kurā bija izvirzīti gan Mārtiņa Freimaņa piemiņas koncerts, gan Imanta Kalniņa „Lielās dziesmas", gan Raimonda Paula un Credo koncerts Liepājā, laurus plūca Linda Leen ar koncertierakstu „Live at arena"

Jau ceturto gadu paralēli žūrijas vērtējumam tiek apkopots arī tautas balsojums par gada labāko dziesmu. Balsošana ikgadēji notiek tirdzniecības parkā Alfa, un šogad tur par 10 dziesmām kopā nobalsojuši 163 192 cilvēki. Par „tautas" mīlētāko ar 36 297 balsīm kļuvusi Musiqq izpildītā „Angel in disguise".

Savukārt pēc radiostaciju datiem gada spēlētākā dziesma radio 2011.gadā bijusi Laura Reinika „Es skrienu". Datus apkopojusi Latvijas izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA)

Ceremonijā uzstājās Astro'n'out, Iļģi, Nikolajs Puzikovs un Evija Sloka, Olga Rajecka, Lauris Reiniks , Linda Leen un Goran Gora, The Sound Poets, Dzelzs Vilks, citi spoži pašmāju mākslinieki, kā arī Raimonds Pauls un Juris Jope, ar īpašu pirmatskaņojumu - Zigmars Liepiņš un trio ZIG (Zane Dombrovska, Ieva Kerēvica, Ginta Krievkalna ). Kā īpašie viesi priekšnesumu sniedza arī piecu Igaunijas gada balvu saņēmēji - grupa Ewert and the Two Dragons.

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu organizē "MicrecPM" un Latvijas mūzikas producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība LaMPA, sadarbībā ar Latvijas izpildītāju un producentu apvienību "Laipa".

Latvijas mūzikas ierakstu Gada balva tika pasniegta jau 16. reizi.

Latvijas mūzikas ierakstu Gada balva 2011

Labākais roka albums: Dzīvnieks pilsētā - Dzelzs Vilks

Labākais pop albums: Tru - Instrumenti

Labākā deju mūzikas dziesma: Tev miera nav - Liene Candy

Labākais šlāgermūzikas albums: Durvis uz vasaru – Apvedceļš

Labākais alternatīvās mūzikas albums: Vibrācijas – Gaujarts

Labākais tautas mūzikas albums: Tur saulīte pērties gāja – Iļģi

Labākais akadēmiskās mūzikas albums: O Salutaris - jauniešu koris Kamēr

Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums: Dabas koncertzāle Fucus vesiculosus - Dabas koncertzāle

Labākais mūzikas albums bērniem: Lāču tēta dziesmas - Dzeguzīte, Intars Busulis, Aija Andrejeva, Artūrs Skrastiņš, Jolanta Strikaite

Labākais mūzikas video: Pilnīgi viens - Instrumenti

Labākais koncertieraksta video: Linda Leen Live at Arena – Linda Leen

Labākā debija: Wooden Horse - Elizabete Balčus

Labākā dziesma: Pilnīgi viens – Instrumenti

Radiohīts: Es skrienu - Lauris Reiniks

Publikas balsojums: Angel in Diguise - Musiqq

Foto: Grupa Iļģi saņem balvu nominācijā Labākais tautas mūzikas albums. Foto (c) Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV