Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Lielās mūzikas balvas 2011 pasniegšanas ceremoniju translēs TV un radio

EasyGet.lv, 29.02.2012. 14:54

Lielās mūzikas balvas 2011 pasniegšanas ceremonija un koncerts, kurš tiešraidē būs skatāms Latvijas Televīzijas 1. programmā plkst. 19.00, bet klausāms – Latvijas Radio programmā Klasika plkst. 19.00 notiks 6. martā Latvijas Nacionālajā operā, informē Latvijas Koncertu sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.
Lielās mūzikas balvas 2011 pasniegšanas ceremoniju translēs TV un radio

Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremoniju organizē Latvijas Republikas Kultūras ministrija sadarbībā ar VSIA Latvijas Koncerti. Režisore Dace Pūce, scenārija autors Orests Silabriedis, vadītāji - Dita Lūriņa un Ints Teterovskis. Saskaņā ar nolikumu katrs Balvas laureāts saņem sudraba statueti un naudas balvu Ls 1000 apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Nominācijas Gada debija laureāts iegūs arī Lielās mūzikas balvas atbalstītāja Hennessy naudas balvu, kuras mērķis ir veicināt jauno mūziķu profesionālo izaugsmi un prasmju papildināšanu studijās vai meistarklasēs.

LMB ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā. 1993. gadā Latvijas Republikas Kultūras ministrijā pēc toreizējā kultūras ministra Raimonda Paula iniciatīvas tika pieņemts lēmums ik gadu izcilākos sasniegumus mūsu valsts mūzikas dzīvē atzīmēt ar speciālu balvu. Aizsākās tradīcija, kas kļuvusi gan par pašu mūziķu, gan plaša klausītāju un skatītāju loka gaidītu notikumu. Par to pirmajos Lielās mūzikas balvas pastāvēšanas gados (1993-1995) liecināja publikas pārpildītā Lielās ģildes zāle, kas koncerta rīkotājus rosināja to pārcelt (kopš 1996.gada) uz daudz ietilpīgāko Nacionālās operas namu. Vakara norisei seko Latvijas Radio klausītāji un TV skatītāji. LMB augsto prestižu nodrošina respektablas žūrijas atbildīgais un kvalitatīvais darbs. Žūrija darbojas visa gada garumā, apmeklējot koncertus un ik mēnesi tiekoties sēdēs, kas tiek protokolētas. Žūrijas sēde, kurā izvirza nominantus, notiek janvāra sākumā un jau nākamajā dienā LR Kultūras ministrijas preses konferencē tiek paziņoti nominantu vārdi. Par laureātiem žūrijas komisija balso balvas pasniegšanas dienā.

Lielās mūzikas balvu un ceremoniju 2011 pirmo reizi atbalsta Hennessy.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV