Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Andris Gauja režisē Dzelzs vilka videoklipu

EasyGet.lv, 02.03.2012. 15:47

Grupa Dzelzs Vilks aicina uz īpašu Sieviešu dienas koncertu Rīgā, jaunatklātajā Latvijas 1. rokkafejnīcā - Reiterna namā piektdien, 9. martā. Pirms koncerta skatītāju vērtējumam tiks nodots Dzelzs Vilka dziesmas "Aizliegumi Likumi" jauns video - pazīstamā režisora Andra Gaujas debija mūzikas video jomā, vēstīts grupas mājaslapā.
Andris Gauja režisē Dzelzs vilka videoklipu

Dziesma "Aizliegumi Likumi" ir Dzelzs Vilka jaunākā albuma "Dzīvnieks Pilsētā" kompozīcija un šis ir pirmais oficiālais video, kas tapis kādai no albuma dziesmām. Tā autori ir filmu studijas Riverbed radošais tandēms - režisors Andris Gauja un operators Aleksandrs Grebņevs (Ģimenes lietas, Viktors u.c.). Stāsta varoņu lomās iejutušies Dzelzs Vilka mūziķi, vairākas sabiedrībā atpazīstamas personības, kā arī kupls skaits brīvprātīgo aktieru.

Juris Kaukulis par video: "Uzrunājām režisoru Andri Gauju, kurš pazīstams kā pasaulē atzīts dokumentālā kino veidotājs, tomēr man izšķirošs bija kadrs no viņa topošās spēles filmas „Izlaiduma gads" - tās spēcīgā vizuālā valoda trāpīgi saslēdzās ar Dzelzs Vilka mūzikas garu. Iespējams, šīs vienotās nots dēļ arī Andris nekavējoties piekrita sadarboties. Jāatzīst, ka pirmo reizi grupa veltīja video filmēšanai tik ilgu laiku, veselu mēnesi, un līdz kaulam izbaudīja iejušanos klipa varoņu ādā."

Andris Gauja, klipa režisors: "Dzelzs Vilku pazīstu jau vairāk nekā desmit gadus - savulaik puišus intervēju TV sižetam par grūpijām. Toreiz saņemtais ciemakukulis - CD "Lai arī tu būtu ar mani", jāatzīst, trāpīja kaut kur sirds rajonā. Šoziem, kad Juris piedāvāja veidot klipu dziesmai "Aizliegumi Likumi", es dikti sapriecājos, jo šī dziesma skan kā klasisks Dzelzs Vilks, un šis skanējums mani īpaši uzrunāja. Tik labvēlīgs emocionālais fons ļāva apbrīnojami viegli uzrakstīt klipa scenāriju, kas uzreiz iepatikās arī grupai (priecājos, ka džeki piekrita groteskajam sižetam un komiskajām lomām!), un arī filmēšanas process ir vienkārši izcils piemērs draudzīgai, entuziastiskai un radošai sadarbībai. Lai gan šī ir mana debija mūzikas video jomā, vilku, grupas fanu un arī kino jomas kolēģu atbalsts ļāva panākt pilnīgi visu, kas bija iecerēts - pat vēl vairāk! Visi čaļi ļoti labi nospēlēja savas lomas, un Saeimas deputāts Kaspars Tobis, varu nepārspīlējot teikt, demonstrēja izcilas aktiera dotības!"

Dzelzs Vilks un video autori pateicas visiem video tapšanā iesaistītajiem: īpaši – video producentei Simonai Kļaviņai, māksliniecei Ilzei Kauliņai, kostīmu burvei Elīnai Bērtulei, Salaspils kultūras nama „Enerģētiķis" darbiniekiem, Uldim Rudakam, Ivetai Budrevičai, Latvijas Saeimai un Ingmāram Līdakam, Ilzei Štraserei, aktieru atlases aģentūrai Casting Bridge, brīnišķīgajiem aktieriem no Rīgas, Ikšķiles, Nītaures, Ķekavas, Siguldas, Maskavas priekšpilsētas un Rīgas Centrāltirgus, kā arī grupai Zelta Vilks.

Sieviešu dienas koncertā Reiterna namā skanēs dziesmas no Dzelzs Vilka jaunākā albuma Dzīvnieks Pilsētā, kurš nule ieguvis Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu kā Labākais rokmūzikas albums 2011, taču neizpaliks arī visu laiku dāmu iemīļotākās Dzelzs Vilka kompozīcijas.

Biļetes uz koncertu jau pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs un internetā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV