Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Grouper Rīgā uzstāsies jau nākamnedēļ

EasyGet.lv, 07.03.2012. 09:21

Neatkarīgā mūziķe Līza Harsa no Portlendas, labāk pazīstama kā Grouper, 13. martā koncertēs Rīgā. Uzstāšanās notiks turnejas Violet Replacement ietvaros. Grouper mūziku raksturo gan dream pop liegās skaņas, gan īpaša mīlestība pret sapņainām un citpasaulīgām skaņu vidēm, kas ļauj viņas mūzikai ceļot no saldi ēteriskām indie balādēm līdz viegli trokšņainiem, smeldzīgi nervoziem skaņu sapņiem. Koncerts, saskaņā ar mākslinieces vēlmi, notiks dievnamā – Anglikāņu baznīcā.
Grouper Rīgā uzstāsies jau nākamnedēļ

Grouper mūziku ir viegli pielīdzināt tādu mākslinieku kā Cocteau Twins vai EMA daiļradei, taču Harisas labpatika pret ambientiem shoegaze noskaņojumiem un skaistā, tīrā balss nostāda pašas daiļradi žanrā, ko žurnāls The Wire apzīmējis kā mordant ambient song. 2008. gadā portāls pitchfork.com nosauca Grouper albumu Dragging a Dead Deer Up a Hill par vienu no 50 gada labākajiem ierakstiem.

2011. gadā Grouper izdeva albumu ''AIA'' divās daļās, proti, platēs ''Alien Observer'' un ''Dream loss''. Abi tematiski līdzīgie ieraksti izpelnījušies labas kritiķu atsauksmes, un par vienu no to galvenajiem nopelniem izdevumu sakarā tikusi nosaukta Harisas spēja apvienot narkotiski apdullinošu skaņu dreifēšanu ar izteiktu dziesminieces talantu. Tāpat albumu recenzijā iepriekš minētais portāls pitchfork.com raksta, ka Grouper mūzikai piemīt mūsdienās reti sastopama īpašība ''klausītāju vest tālos ceļojumos''.

Šogad festivālam Skaņu mežs aprit desmit gadi, un Grouper uzstāšanās iezīmē jubilejas gada svinīgo aktivitāšu sākumu. Grouper Rīgas koncerts būs vienīgais Baltijas valstīs.

Koncertu ievadīs latviešu mūziķis Edgars Rubenis, kas labāk pazīstams kā grupas Mona de Bo ģitārists.

Biļetes ir nopērkamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās vai interneta vietnē www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena ir 7 lati, pērkot iepriekš, taču 8 lati pie ieejas. Vietu skaits nelielās ietilpības dēļ ir ierobežots līdz 250 vietām.

Norises vieta un laiks: Anglikāņu baznīca, Anglikāņu iela 2a, 13.marts. Koncerts sākums: plkst. 20:00.

Papildu informācija: www.skanumezs.lv

Foto: Līza Harsa jeb Grouper. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV