Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Dzelzs Vilks prezentēs Andra Gaujas radītu video

EasyGet.lv, 09.03.2012. 09:03

Grupa Dzelzs Vilks aicina uz īpašu Sieviešu dienas koncertu Rīgā šodien, 9. martā, jaunatklātajā Latvijas 1. rokkafejnīcā - Reiterna namā, informē grupas menedžere Aija Kaukule. Pirms koncerta skatītāju vērtējumam pirmoreiz tiks nodots Dzelzs Vilka dziesmas Aizliegumi Likumi video - pazīstamā režisora Andra Gaujas debija mūzikas video jomā.
Dzelzs Vilks prezentēs Andra Gaujas radītu video

Dziesma Aizliegumi Likumi ir Dzelzs Vilka jaunākā albuma Dzīvieks Pilsētā kompozīcija un šis ir pirmais oficiālais video, kas tapis kādai no albuma dziesmām. Tā autori ir filmu studijas "Riverbed" radošais tandēms - režisors Andris Gauja un operators Aleksandrs Grebņevs („Ģimenes lietas", „Viktors" u.c.). Stāsta varoņu lomās iejutušies Dzelzs Vilka mūziķi, vairākas sabiedrībā atpazīstamas personības, kā arī kupls skaits brīvprātīgo aktieru.

Juris Kaukulis par video: „Uzrunājām režisoru Andri Gauju, kurš pazīstams kā pasaulē atzīts dokumentālā kino veidotājs, tomēr izšķirošs bija kadrs no viņa topošās spēles filmas „Izlaiduma gads" - spēcīgā vizuālā valoda trāpīgi saslēdzās ar Dzelzs Vilka mūzikas garu. Iespējams, šīs vienotās nots dēļ arī Andris nekavējoties piekrita. Jāatzīst, ka pirmo reizi grupa video filmēšanai veltīja tik ilgu laiku, veselu mēnesi. Līdz kaulam izbaudījām iejušanos klipa varoņu ādā."

Andris Gauja, klipa režisors: "Dzelzs Vilku pazīstu jau vairāk nekā desmit gadus - savulaik puišus intervēju TV sižetam par grūpijām. Toreiz saņemtais ciemakukulis - CD "Lai arī tu būtu ar mani", jāatzīst, trāpīja kaut kur sirds rajonā. Šoziem, kad Juris piedāvāja veidot klipu dziesmai "Aizliegumi Likumi", es dikti sapriecājos, jo šī dziesma skan kā klasisks Dzelzs Vilks, un šis skanējums mani īpaši uzrunāja. Tik labvēlīgs emocionālais fons ļāva apbrīnojami viegli uzrakstīt klipa scenāriju, kas uzreiz iepatikās arī grupai (priecājos, ka džeki piekrita groteskajam sižetam un komiskajām lomām!), un arī filmēšanas process ir vienkārši izcils piemērs draudzīgai, entuziastiskai un radošai sadarbībai. Visi čaļi ļoti labi nospēlēja savas lomas, un Saeimas deputāts Kaspars Tobis, varu nepārspīlējot teikt, demonstrēja izcilas aktiera dotības!"

Dzelzs Vilks un video autori pateicas visiem video tapšanā iesaistītajiem: īpaši – video producentei Simonai Kļaviņai, māksliniecei Ilzei Kauliņai, kostīmu burvei Elīnai Bērtulei, Salaspils kultūras nama „Enerģētiķis" darbiniekiem, Uldim Rudakam, Ivetai Budrevičai, Latvijas Saeimai un Ingmāram Līdakam, Ilzei Štrasserei, brīnišķīgajiem aktieriem no Rīgas, Maskavas priekšpilsētas un Rīgas Centrāltirgus, Ikšķiles, Nītaures, Ķekavas, Siguldas, aktieru atlases aģentūrai Casting Bridge, kā arī grupai Zelta Vilks.

Sieviešu dienas koncertā Reiterna namā skanēs dziesmas no Dzelzs Vilka jaunākā albuma Dzīvnieks Pilsētā, kurš nule ieguvis Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu kā Labākais rokmūzikas albums 2011, taču neizpaliks arī dāmu iemīļotākās Dzelzs Vilka kompozīcijas.

Biļetes nopērkamas iepriekšpārdošanā Biļešu Paradīzes kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv.

Video prezentācija - plkst. 22.00. Koncerta sākums - plkst. 23.00

Latvijas 1. rokkafejnīca - Reiterna nams atrodas Mārstaļu ielā 2/4, Vecrīgā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV