Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Valmierā tiksies pūtēju orķestri no visas Baltijas

EasyGet.lv, 09.03.2012. 10:47

No 17. līdz 18. martam Valmieras Kultūras centrā notiks II Starptautiskais pūtēju orķestru konkurss Baltic Open un V Latvijas pūtēju orķestru konkurss. Kopā abās dienās konkursos piedalīsies 34 Latvijas, Igaunijas un Lietuvas pūtēju orķestri, informē KNMC komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.
Valmierā tiksies pūtēju orķestri no visas Baltijas

Pirmais Latvijas pūtēju orķestru konkurss 2007. gadā tika veltīts izcilā pūtēju orķestru diriģenta, komponista un pedagoga Gunāra Ordelovska 80. dzimšanas dienai. Šogad - 28. martā - mēs atzīmētu Maestro 85. jubileju un konkurss ir Latvijas orķestru dāvana Gunāram Ordelovskim.

Sestdien, 17. martā, plkst. 9.30 konkursu atklās skaitliski lielākā – III vidējās grūtības pakāpes grupa, kurā piedalīsies 17 Latvijas kolektīvi: Signāls, Smiltene, Lemisele, Tukums, Dobele, Skaistkalne, Kārsava, Madliena, Intermezzo, Inčukalna novada, Gulbenes kultūras centra, Madonas un Strenču pilsētas, Naujenes MMS, Gulbenes un Pāvula Jurjāna mūzikas skolu un Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolu pūtēju orķestri. Konkursu vērtēs Masimo Grespans (Itālija), Aleksandrs Kūpss (ASV) un Hando Peldmee (Igaunija).

Plkst. 19.00 notiks pirmās konkursa dienas rezultātu paziņošana, apbalvošana un Nacionālo Bruņoto spēku orķestra koncerts, pie diriģenta pults - Aleksandrs Kreišmanis.

Svētdien, 18. martā, plkst. 9.30 muzicēs seši IV grupas orķestri no Cēsīm, Līgatnes, Pociema, Salaspils un Ludzas, bet no plkst. 11.30 spēlēs astoņi II Baltic Open orķestri II - augstākās grūtības pakāpes grupā. Konkursu sāks viesi- Broņus Jonuša Viļņas un Tallinas Lasnamae mūzikas skolu pūtēju orķestri, Latviju pārstāvēs – Horizonts, Saldus, Rota, Tālavas taurētājs, Balvi un Talsu pūtēju orķestris.

Noslēgumā - Latvijas konkursa visaugstākās – I grupas - orķestru sacensības, kurās piedalīsies Latvijas Universitātes, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestri un Jelgavas novada orķestris Zelmeri. Orķestrus vērtēs Masimo Grespans (Itālija), Peters Sāns (Igaunija) un Juka Vītasāri (Somija).

Otrās dienas rezultātu paziņošana un konkursa noslēgums plkst.19.00.

Konkurss ir iespēja latviešu oriģinālmūziku rādīt pasaulei, jo obligāto skaņdarbu autori ir latviešu komponisti. Šogad – Gunārs Ordelovskis, Pēteris Butāns un Andris Riekstiņš.

Tāpat tā ir iespēja jaunajiem diriģentiem debitēt ar jaunu orķestri vai pat pirmo reizi piedalīties konkursā. Šajā reizē tie ir Jānis Kaģis (Strenču pūtēju orķestris), Aldis Kise (Kārsavas mūzikas un mākslas skolas orķestris), Viesturs Ozols (Pociema pagasta orķestris), Sandis Bārdiņš (Līgatnes orķestris) un Kārlis Rērihs (Talsu orķestris).

Ikgadējais pūtēju orķestru konkurss ir profesionālās pilnveides un kvalitātes sistēma, atskaites punkts orķestru darbības nodrošināšanai Dziesmu un deju svētku starplaikā.

II Starptautisko pūtēju orķestru konkursu Baltic Open un V Latvijas pūtēju orķestru konkursu ar lieldrauga VAS Latvijas Dzelzceļš, kā arī Latvija Statoil un Sixt atbalstu rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV