Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

"Sepultura" koncertu Rīgā iesildīs "Hatesphere" un "Bloodbound"

EasyGet.lv, 12.03.2012. 09:01

Brazīliešu smagās mūzikas leģendu Sepultura koncertā, kas Rīgas klubā "Melnā Piektdiena" norisināsies jau 20. martā, uzstāsies arī trīs citas dažādu smagās mūzikas novirzienu grupas - Hatesphere, Bloodbound un Sawthis, šīs trīs Latvijā uzstāsies pirmo reizi, informē Valdis Bērzvads.
"Sepultura" koncertu Rīgā iesildīs "Hatesphere" un "Bloodbound"

Pazīstamākā ir Dānijas Hatesphere, kas jau kopš 1998.gada spēlē mūziku, kāda parasti raksturīga ASV dienvidu štatu mūzikai - "thrash" metāla, stounerroka un t.s. "zaņķa" ("sludge") sakausējums, kādai pēdējo gadu laikā radušies daudzi cienītāji arī Eiropā un Latvijā. Vidēji ik pa diviem gadiem Hatesphere spējusi izlaist jaunus ierakstus, savukārt dzīvie šovi viņiem nodrošinājuši atzinīgas recenzijas smagās mūzikas žurnālos - Hatesphere ir tūrējusi pat pa Ķīnu, kas smagajai mūzikai ir visai slēgta valsts. Sagaidāms, ka Hatesphere spēlēs dziesmas no sava jaunā albuma "The Great Bludgeoning".

Itāļi Sawthis ir visgrūtāk izprotamā grupa no trim, jo tā spēlē mūsdienīgu "metalcore", dziedot gan tīro vokālu, gan brutālo, bet vienlaikus savās dziesmās ievij Eiropas grupai ļoti netipiskus Vidējo Austrumu melodiju motīvus. Sawthis piedalīšanās Sepultura koncerttūrē ir lielā iespēja salīdzinoši jaunajai grupai, savukārt Latvijas klausītājiem šādu smago mūziku ar austrumnieciskiem motīviem dzirdēt ir reta izdevība.

Latvijā maz zināma ir arī Bloodbound, kura zviedriem raksturīgajā melodiskajā veidā spēlē ritmisku "heavy metal", taču šī grupa kopš 2004.gada jau paspējusi izlaist četrus albumus. Jaunākais - "Unholy Cross" - iznācis pagājušogad.

Sepultura Rīgā spēlēs jau trešo reizi, un Latvijas mūzikas vēsturē tā ir iegājusi ar faktu, ka savulaik bija pirmā pasaulslavenā grupa, kura jau 1992. gada pavasarī spēlēja Latvijā drīz pēc mūsu neatkarības atgūšanas. Pavisam Sepultura izlaidusi 12 studijas albumus, klausītāju un kritiķu citu par citu augstāk vērtētus, no kuriem jaunākais ir "Kairos" (grieķiski - "īstajā laikā"). Sepultura mūsdienās ir - Deriks Grīns (vokāls), Andreass Kissers (ģitāras/vokāls), Paulu Pintu Jr. (bass/vokāls) un jaunais bundzinieks Elojs Kasagrande. Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzē: http://ej.uz/Sepultura

Sepultura - "Kairos" un "Ratamahatta" no Vakenas festivāla Vācijā

Sawthis - "Act of Sorrow"

Hatesphere - "Drinking with the King of the Dead"

Bloodbound - "Seven Angels"

Papildu informācija: www.melnapiektdiena.lv

Foto: Brazīliešu smagās mūzikas leģenda Sepultura. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV