Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Skaņu māksla kafejnīcā Taka

EasyGet.lv, 12.03.2012. 09:14

Piektdien, 16. martā, kafejnīcā Taka eksperimentālās un improvizācijas mūzikas estētikas priekšnesumu piedāvās skaņu mākslinieki Dereks Holcers un Jeļena Glazova, informē koncerta organizators Sandis Baumanis.
Skaņu māksla kafejnīcā Taka

Dereks Holcers ir amerikāņu skaņu mākslinieks, kurš par savu dzīvesvietu izvēlējies Berlīni. Viņa pašreizējo interešu loks ietver pašdarinātas analogās elektronikas ierīces un to pastiprinātu izpēti, aizrautīgi meklējot "tikšanās vietu" starp elektroakustisko un lauku ierakstu mūziku.

Aizvadītās desmitgades laikā Holcers sniedzis eksperimentālās mūzikas koncertus, un aizvadījis skaņu mākslas tehnoloģiju radošās darbnīcas un seminārus Eiropā, Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā un Jaunzēlandē. Pie viņa starptautiskajām sadarbībām minami kopdarbi ar pašmāju skaņu ekspromta apvienību Bērnu Rīts, skaņu māksliniekiem Kirilu Lomunovu (Astrowind), Rodionu Zolotarevu , Maksimu Borisovu (Mahi Bukimi), un citiem.

Jeļena Glazova ir pašmāju multimediju māksliniece, kura darbojas video un foto mākslas, teksta un skaņas mākslas laukos.

Iepazīstināšana ar ierakstiem aizsākta 2011. gadā, to saturā atstājot saiti ar eksperimentālo un nepārtrauktās skaņas jeb drone mūziku, kā arī sev raksturīgo pārstrādāto vokālu pielietojumu.

Abu mākslinieku radošās sadarbības aizsākumi meklējami 2011. gadā skaņu mākslas radošās darbnīcas laikā Igaunijā.

Koncerta sākums plkst. 21:00. Ieeja - bez maksas.

Kafejnīca Taka atrodas Miera ielā 10, Rīgā.

http://ulve-agency.tumblr.com
http://soundcloud.com/holzer-vs-glazova

http://vimeo.com/7476219

Foto: Amerikāņu skaņu mākslinieks Dereks Holcers. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV