Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Klajā nāk oyaarss albums "Bads"

EasyGet.lv, 14.03.2012. 10:41

Berlīnes leibls Ad Noiseam ir nule kā laidis klajā Bauskas elektroniskās mūzikas projekta oyaarss albumu ar nosaukumu latviešu mēlē "Bads". 10 skaņdarbu ieraksts ir šī projekta divu gadu laikā apkopotais audio materiāls, kas sniedz ieskatu projekta autora Arvīda Laivinieka daiļrades pūrā.
Klajā nāk oyaarss albums "Bads"

"Bads" ir krāšņs ceļojums pa savlaicīgās elektroniskās mūzikas takām, kas līkločiem šķērso IDM, ambient, dubstep un industrial mūzikas teritorijas, taču pašam autoram savu mūziku labpatīk dēvēt par "moderno tautisko romantismu". Neskatoties uz to, ka albuma saturs tiek dēvēts par "elektronisko mūziku", tā būs interesanta klausāmviela arī smagā metāla, eksperimentālās un, iespējams, akadēmiskās mūzikas cienītājiem, kā arī jebkuram latviešu mūzikas klausītājam.

Albumā ir apkopoti 10 skaņdarbi ar nosaukumiem latviešu valodā, un arī skaņdarbos dzirdamās vokālu partijas tiek izpildītas latviski. Tā, piemēram, skaņdarbā "Pārejošs kaut kas" ir dzirdams Edvīna Raupa balss dzejolis "Visam ir kāda nozīme" (no krājuma "Uzvāri man kaut ko pārejošu"), kuru lasa pats autors. Skaņdarbā "Septembris" ir dzirdamas ģitāru partijas grupas Tesa izpildījumā.

"Bads" tika laists pasaulē 12. martā kompaktdiska (CD) un digitālā formātā. Tie, kas jau ir pazīstami ar oyaarss daiļradi, var aptuveni noģist, kas šajā ierakstā sagaidāms. - No smagām bungām un trauslām stīgām, līdz pat dusmīgām ģitārām un sievietes treļļiem. Kā saka pats autors: "Šī nav mūzika košiem nakstklubiem vai trakulīgām dejām ar šampanieti, te nav ne miņas no samākslotas uzpūtības vai rietumnieciskas uzspēlētības; viss ir maksimāli patiesi un bez teātra."

Arvīda Laivinieka pūrā jau ir atrodami tādi ieraksti kā A La Holeage (2009. g., Abstractions, Grieķija) un Smaida greizi nākamība (2011. g., pašizdots), kā arī vairāki sadarbības un remiksu projekti ar leibliem Hypertension (Beļģija), 3by3 Music un Moksha (Liebritānija), u.c.

"Ad Noiseam" ir Vācijas elektroniskās mūzikas izdevniecība ar vairāk nekā 10 gadu vēsturi. To 2001. gadā Berlīnē dibināja Nikolā Ševrē (Nicolas Chevreux), un šim leiblam ir raksturīgs salīdzinoši tumšs un smagnējs skanējums. Tā paspārnē darbojas tādi elektroniskās mūzikas projekti un producenti kā Scorn, Broken Note, King Cannibal, Bong-Ra, Mobthrow, Somatic Responses, un leibla muzikālā palete ir visai plaša – no dubstep un drum'n'bass līdz pat noskaņu un trokšņu mūzikai.

Albums pieejams Ad Noiseam tiešsaistes veikalā, kā arī Boomkat, Juno un citos interneta mūzikas ierakstu veikalos. Albuma vāka noformējuma autors ir Ojārs Saulītis.

Papildu informācija: www.oyaarss.com un www.adnoiseam.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV