Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgas koru mēnesis 2012

EasyGet.lv, 15.03.2012. 11:14

Ikgadējās Rīgas koru skates notiks no 17. līdz 25. martam Latvijas Universitātes Lielajā aulā, informē Ilona Brūvere.
Rīgas koru mēnesis 2012

Šogad Rīgas Koru mēnesis dziedātājus un kora mūzikas interesentus uz vairākām Rīgas mūzikas skatuvēm pulcē jau astoto gadu. Koncertorganizācijas Ave Sol kultūras projektu menedžments 2005. gadā pirmo reizi dzīvē īstenoja maestro Imanta Kokara ideju - Koru mēnesi - kā koru kustības un tās mākslinieciskās kvalitātes ikgadējo atskaites punktu.

Šogad skates norisināsies Latvijas Universitātes Lielajā aulā, kur kopumā piedalīsies 94 jauktie, senioru, sieviešu un vīru kori. Skates programmās skanēs dziesmas no 2013. gada Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku Noslēguma koncerta repertuāra, kā arī dziesmas no sieviešu un vīru koru salidojuma; Jāzepa Vītola "Gaismas pils", "Upe un cilvēka dzīve", kantāte "Ziemeļblāzma", Ērika Ešenvalda "Dvēseles dziesma", tautasdziesmas Ilonas Rupaines, Imanta Ramiņa, Ārija Šķepasta apdarē, Pētera Barisona, Bruno Skultes, Emīla Dārziņa, Jura Kulakova un citu komponistu kora dziesmas. Dziedātāju sniegumu vērtēs Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra žūrija, kurā koristu sniegumu izvērtēt aicināti koru diriģenti, komponisti un muzikologi: virsdiriģenti Romāns Vanags, Aira Birziņa, Ivars Cinkuss, muzikoloģe Inta Pīrāga, komponists Uģis Prauliņš, kā arī Rīgas koru grupu virsdiriģenti: Ināra Freimane, Gints Ceplenieks, Ārijs Šķepasts, Ints Teterovskis, Kārlis Beinerts un Daiga Galeja. Pēc 50 punktu sistēmas skatē tiks izvērtēts koru mākslinieciskais un vokāli tehniskais sniegums. Rīgas koru mēnesis, izvērtējot Dziesmu svētku repertuāru, uzsāk nopietnu gatavošanos nākamā gada Dziesmu un Deju svētku koncertiem.

Tuvāka informācija par Rīgas Koru mēneša norisēm un skates rezultātiem atrpadama mājaslapā www.avesol.riga.lv

Koru mēneša atskaites koncertos ieeja - bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV