Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Sākas Latvijas koru skates

EasyGet.lv, 16.03.2012. 14:22

Gatavojoties 2013. gada XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem, šajā pavasarī Latvijas kori rādīs savu gatavību piedalīties Dziesmu svētku Noslēguma koncertā „Līgo!". Dziesmu svētku virsdiriģents Ivars Cinkuss koru skates sauc par „nākamo Dziesmu svētku koru garīgo un fizisko apskati."
Sākas Latvijas koru skates

Pirmās skates šajā un nākamajā nedēļas nogalē notiks Rīgā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā, kur 92 Rīgas pilsētas jauktie, sieviešu, vīru un senioru kori rādīs savu māksliniecisko līmeni. Koru skates visā Latvija norisināsies līdz maijam, informē KNMC komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.

Skates vērtēs XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku Noslēguma koncerta mākslinieciskie vadītāji - diriģenti Aira Birziņa un Ivars Cinkuss, kā arī komponists Uģis Prauliņš, Latvijas radio 3 „Klasika" mūzikas žurnāliste Inta Pīrāga, Rīgas pilsētas un Tukuma koru apriņķa virsdiriģents Romāns Vanags un citi.

Dziesmu svētku virsdiriģente Aira Birziņa stāsta: „Koru skates, pirmkārt, ir skaista tradīcija, kas katru pavasari rezumē Latvijas koru skaitu, dziedātāju sastāvu un varēšanu. Gatavojoties Dziesmu svētkiem, skates ir ļoti būtiska procesa sastāvdaļa, lai konstatētu sagatavotību, prognozētu svētku koncertu kvalitāti un justu dziedātāju noskaņojumu Latvijā. Tas ir līdzīgi kā izmērīt temperatūru un apzināties Dziesmu svētku organisma „veselības" stāvokli. Tautas mākslas kolektīvu skatēm būtu jābūt gada svarīgākajam notikumam visiem Dziesmu svētku procesā iesaistītajiem dalībniekiem, jo ar to viņi apliecina savu attieksmi pret šo pasaules kultūras mantojuma vērtību, parāda diriģentu, dziedātāju un arī pašvaldību atbildību Dziesmu un Deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pēctecībā".

Koru skates ar lieldrauga Latvijas Dzelzceļa, kā arī Latvija Statoil un Sixt atbalstu rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs un Latvijas novadu un pilsētu pašvaldības sadarbībā ar koru apriņķu virsdiriģentiem.

Informācija: www.knmc.gov.lv; www.facebook.com/Dziesmusvetki; draugiem.lv/dziesmusvetki/

Foto: Koris Vispārējos Latviešu Dziesmu un deju svētkos. (c) Aivars Liepiņš

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV