Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas Radio koris koncertē festivālā Klangraum Austrijā

EasyGet.lv, 18.03.2012. 13:46

17. martā Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava uzstājās Austrijas festivālā Klangraum, informē kora sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Karaseva.

Krēmsas Minorītu baznīcā (Minoritenkirche) Latvijas Radio koris atskaņo programmu Lux aeterna, ko pēc festivāla aicinājuma veidojis diriģents Sigvards Kļava. Koncertā skan opusi, ko var saukt par kormūzikas skaņu gleznām. Klausītāji dzirdēs gan virstoņu un ceturtdaļtoņu krāsām bagātās norvēģa Lases Tūresena,
zviedra Andersa Hillborga, igauņa Toivo Tuleva un amerikāņa Džona Keidža partitūras, gan skaņdarbus, kuru autori – norvēģis Knūts Nīstets, lietuvietis Ritis Mažulis, ungārs Ģerģs Ligeti un itālis Gregorio Allegri – eksperimentējuši ar kora skaņas telpiskajām īpašībām. Latviešu mūziku pārstāvēs Pētera Vaska opuss "Zīles ziņa".

Klangraum festivālā Radio koris piedalīsies pirmo reizi, festivāls tiek rīkots devīto gadu, un tajā uzstājušies tādi mākslinieki kā slavenā vijolniece Patrīcija Kopačinska, sitaminstrumentāliste Evelīna Glenija, diriģents un senās mūzikas interprets Žordi Savals, vijolnieks Ernsts Kovačičs un citi augstas klases mūziķi.

Visas Latvijas Radio kora komandējuma izmaksas sedz festivāla rīkotāji.

Vairāk informācijas: http://www.klangraum.at, www.radiokoris.lv, http://twitter.com/radiokoris

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV