Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvian Voices – "Tā Kā Taka"

Haralds Strapāns, 20.03.2012. 10:21

Tie ir zvirbuļi, zīlītes vai lakstīgalas? Iespējams, tas ir visu šo mazo čivuļu kopums, kas saulītē piesēduši ceļ skanīgu kņadu krūmājos - kādam par prieku, kādam par traucēkli un kaķiem par izaicinājumu.
Latvian Voices – "Tā Kā Taka"

Balss – tas ir viens spēcīgs instruments, ja tā ir sievietes balss – tā sevī iemieso jo īpašu spēku. Ja šādas balsis ir septiņas, tad tā ir a capella grupa „Latvian Voices".

„Tā Kā Taka" ir vokālās grupas jaunākais, pēc skaita trešais ieraksts, izdots Vācijas kompānijā MusicArtEmotions sadarbībā ar pašmāju kompāniju Green River Music.

"Tā Kā Taka" apkopoti 13 ritējumi - raiti, gaiši, skanīgi, spēcīgi. Dalībnieces pašas aranžē un veido kompozīcijas, papildinot repertuāru gan ar latviešu tautas melodijām, gan arī klasiskās mūzikas populārāko skaņdarbu interpretācijām.

Šajā ierakstā dominē tieši latviešu tautas dziesmas, tādas, kādas tās bija, ir un būs – spēcīgas un dziļas. Vokālajā apdarē tās skan kā mazais koris. Apzināti gribētos izvairīties no vārda „a capella", drīzāk lietot apzīmējumu vokālā grupa vai kora mūzika.

Šaubu nav, albums ir sava veida muzikālā terapija, baudījums, estētika. Tā ir koru mūzika, tautas mūzika, ko neuzbāzīgi papildina klasiskās mūzikas pieskārieni.

Patīkami, ka šis muzikālais veidojums atradis dzirdīgas ausis, uzņēmīgas rokas ārpus dzimtās zemes robežām, divtik patīkami par profesionalitāti, klēpjiem patīkami, ka šīs burvīgās balsis (un skaistās sievietes!) nes latviešu tautas dziesmas plašākā pasaulē – lai tur arī dzird, sajūt, norīb.

Pieminēšanas vērts, ka ierakstu veicis Varis Kurmiņš Latvijas Radio Studijā, vēlreiz pierādot, ka labu skaņu iespējams ierakstīt arī pašu mājās, nejožot uz svešzemēm. Uzteicams arī Līgas Štrausas veidotais albuma noformējums - patīkams un oriģināls.

Ja jums patīk šis, tad iesakām paklausīties arī Kopējā Izteiksme „Upes Dzīve".

http://latvianvoices.lv/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV