Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

XX Pianisma zvaigžņu festivāls guvis milzu atsaucību

EasyGet.lv, 21.03.2012. 10:41

Ar koncertiem Rīgā, Liepājā un Ventspilī ir noslēdzies Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) rīkotais Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls, kas no 9. līdz 18. martam norisinājās jau 20. reizi, deviņos koncertos piedzīvojot lielu publikas atsaucību, informē LSO sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.
XX Pianisma zvaigžņu festivāls guvis milzu atsaucību

Muzikologs Orests Silabriedis atzīst: „Šis, manuprāt, ir viens no visu laiku spožākajiem Pianisma zvaigžņu festivāliem gan mākslinieku, gan programmas izvēlē, neraugoties uz to, ka bija divas pianistu maiņas – abas tās bija izcili veiksmīgas!"

Jubilejas festivālā uzstājās pavisam 15 pianisti no 10 dažādām valstīm. Festivāla programma šogad aptvēra izcilus mūzikas paraugus no baroka līdz pat džezam un jaunāko laiku mūzikai. Izskanēja arī divi jaundarbi – poļu komponista Voiceha Kilara Otrais klavierkoncerts un Riharda Dubras Trešais Liepājas koncerts, kas festivālā piedzīvoja pasaules pirmatskaņojumu.

Krietni pieauguši ir festivāla koncertu apmeklējuma un ieņēmumu rādītāji. Daudz pieprasītāki ir kļuvuši arī pianistu solo koncerti, uz kuriem parasti apmeklējums ir bijis krietni mazāks. Lai izbaudītu kaut vienu no festivāla koncertiem, uz Liepāju cilvēki ir braukuši ne tikai no visas Latvijas, bet arī ārvalstīm.

„Festivāla jubileja ir veiksmīgi nosvinēta! Orķestris ir godam izturējis šo saspringto laiku, ļoti īsā laikā atskaņojot 11 dažādus klavierkoncertus! Un tas, ticiet man, nemaz nav viegli," gandarīts par padarīto ir Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis, „Gribam pateikt lielu paldies mūsu lieliskajiem festivāla klausītājiem, kā arī atbalstītājiem un draugiem – „Piano.lt", „Latvenergo", Latvijas Kultūras ministrijai, Liepājas domei un Liepājas Kultūras pārvaldei."

Aicinām aplūkot foto no Pianisma zvaigšņu festivāla koncertiem Liepājas teātrī: festivāla Noslēguma koncerts, koncerts "Varšavas koncerts", koncerts "Teātris. Mīlestība. Džezs" , Džeza koncerts, koncerts "Pianisma lielvalstis", Pianisma zvaigžņu festivāla atklāšanas koncerts.

Foto: Pianisma zvaigžņu festivāls Liepājas teātrī. Foto (c) Aigars Prūsis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV