Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Ņujorkas Kārnegi zālē skanēs Ērika Ešenvalda aranžētais skaņdarbs

EasyGet.lv, 22.03.2012. 14:22

Svētdien, 25. martā, prestižajā Ņujorkas Kārnegi zālē izskanēs komponista Ērika Ešenvalda aranžētā kompozīcija "Amazing Grace".
Ņujorkas Kārnegi zālē skanēs Ērika Ešenvalda aranžētais skaņdarbs

Ērika Ešenvalda aranžēto "Amazing Grace" Ņujorkas Kārnegi zālē izpildīs Millikin Universitātes (Ilinoisa) koris un diriģents Breds Holms.

""Amazing Grace" ir stāsts par cilvēka atgriešanos pie Dieva, ko iemieso teksta autora Džona Ņūtona paša piedzīvotais – ilgus gadus bijis vergu tirgotājs, viņš kļuva par Baznīcas sludinātāju un verdzības atcelšanas cīnītāju. Ar šo 2004. gadā komponēto skaņdarbu es mēģināju tuvoties slavenajam korim "Kamēr...". Interesanti, ka partitūra, visu aizmirsta, divus gadus nogulēja Māra Sirmā rakstāmgalda atvilktnē. Tikai pēc 2006. gada "Kamēr..." pirmatskaņojuma dziesma strauji nokļuvusi citu koru repertuārā un jau izskanējusi visos pasaules kontinentos. Antarktīdā – gan tikai radio," stāsta komponists Ēriks Ešenvalds.

Ērikam Ešenvaldam kā komponistam šī būs debija Kārnegi zālē, kas slavena ar tās izsmalcināto akustiku un 2800 klausītāju lielo auditoriju.

Foto: Komponists Ēriks Ešenvalds. Publicitātes foto

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV