Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„Mona De Bo" izdod vinila plati

EasyGet.lv, 26.03.2012. 11:26

Eksperimentālās rokmūzikas grupas „Mona De Bo" jaunākais ieraksts „Pag Pag" tiek izdots vinila plates formātā, informē "I Love You Records" pārstāve Dace Volfa.
„Mona De Bo" izdod vinila plati

„Mona De Bo" trešais studijas albums „Pag Pag" izdevniecības „I Love You Records" apgādā digitālā formātā iznāca janvārī, bet no ceturtdienas, 29. marta, ieraksts būs pieejams arī vinila platē, kad to par īpaši izdevīgu cenu varēs iegādāties grupas koncertā „Palladium" zālē Rīgā.

Albumā „Pag Pag" ietverti pieci skaņdarbi, kas tēmu ziņā turpina grupas iepriekšējā ieraksta „Nekavējies, šīs ir spēles ar tevi" lēno ritmu un blīvā skanējuma tendences. Albums Gata Zaķa vadībā ierakstīts Reformātu baznīcas studijā. Līdzās „Mona De Bo" kodolam – ģitāristam Edgaram Rubenim un bundziniekam Edgaram Eihmanim – ierakstā piedalījās arī pūšaminstrumentālisti Kaspars Majors, Raitis Rozentāls un Jānis Gurdinskis. Albuma dizainu veidojis mākslinieks un mūziķis Kaspars Groševs.
„Pag Pag" jau izpelnījies cildinošas atsauksmes Latvijas un tuvāko ārvalstu medijos:

* „Esmu lepns, ka manā mīļajā Livonijā ir šāda izcila grupa." Albuma vērtējums – 9/10 (Svens Vabars, „Eesti Ekspress", Igaunija)

*„Balli te vada ģitāra – tā uzstājas solista lomā, aizpilda zemo frekvenču spektru un izdaiļo gleznu ar tikko manāmiem akcentiem. Rubenis nespēlē sarežģīti un samāksloti pārgudri, bet koncentrējas uz skanējumu un lieliskām melodijām. Otrajā plānā viņu atbalsta bundzinieks, spēlējot ļoti rezervēti, taču tieši ar to arī uzpērkot klausītāju." (Iļja Belorukovs, „Sovremennaja Muzika", Krievija)

*„Mona De Bo" konsekventi iet nesteidzīgu pārdomu virzienā, un mūzika, kas koncertos satricina ar spēku un skaļumu, mājas apstākļos atver jaunas, dziednieciskas iespējas. Centrā joprojām ir ģitāras vienmērīgā elpošana, kas apšļāc klausītāju kā vētras šļakatas jūrā, un ārkārtīgi precīzā bungu partija, kas palēnina sirdi un droši vien arī nervu impulsu ātrumu." (Ilmārs Šlāpins, „Rīgas Laiks", februāris 2012)

*„Ceļojums piecu garu kompozīciju ilgumā ir ekstātisks, bet mūziķi neļaujas „uzsprāgt" pilnībā, lai gan viņiem, gan klausītājiem pats ceļš jau būtu kā mērķis. „Saprot un atkāpjas, sirds saka" ir viennozīmīgi labākais latviešu alternatīvās instrumentālās mūzikas sacerējums pēdējo gadu laikā: hipnotisks un sevī ievelkošs." Albuma vērtējums – 5/5 (Toms Treibergs, „Mūzikas Saule" Nr. 1/2012)

„Mona De Bo" plates iznākšanu atzīmēs ar vairākiem koncertiem Baltijā. Trešdien grupa uzstāsies Viļņas klubā „XI20", ceturtdien sniegs savu līdz šim lielāko koncertu „Palladium" zālē Rīgā, bet tūlīt pēc tam dosies uz Igaunijas galvaspilsētu, kur piektdien un sestdien piedalīsies Baltijas lielākajā mūzikas konferencē „Tallinn Music Week".

Papildu informācija: www.monadebo.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV