Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Noslēdzies Rīgas Koru mēnesis 2012

EasyGet.lv, 27.03.2012. 09:20

95 kolektīvu konkurencē par labāko kora mūzikas eksperti atzīnuši jauniešu kori Kamēr....
Noslēdzies Rīgas Koru mēnesis 2012

Šogad Rīgas Koru mēnesī žūrijas komisija izvērtēja jaukto koru, vīru un sieviešu koru sniegumu - diriģentu, koncertmeistaru un dziedātāju kopīgi iestudēto 2013. gada Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku Noslēguma koncerta repertuāru, kā arī skaņdarbus no sieviešu un vīru koru salidojuma koncertiem, jau astoto gadu pulcējot kora mūzikas interesentus Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Dziedātāju sniegumu noklausījās Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra žūrija, kurā koristu sniegumu vērtēt tika aicināti virsdiriģenti Romāns Vanags, Aira Birziņa un Ivars Cinkuss, muzikoloģe Inta Pīrāga, komponists Uģis Prauliņš, diriģente Agita Ikauniece un nozares eksperts Lauris Goss. Pēc 50 punktu sistēmas skatē tika izvērtēts koru mākslinieciskais un vokāli tehniskais sniegums. Rīgas Koru mēnesis, strādājot pie Dziesmu svētku repertuāra, uzsācis nopietnu gatavošanos nākamā gada Dziesmu un Deju svētku koncertiem.

Jaukto koru grupā Rīgas Koru mēneša skatēs pārliecinošu uzvaru guvis Jauniešu koris Kamēr... diriģenta Māra Sirmā vadībā, labāko vidū arī Balsis diriģenta Inta Teterovska vadībā un Austrums diriģenta Ārija Šķepasta vadībā, kā arī Kaspara Ādamsona vadītais Sōla. Sieviešu koru grupā par labāko žūrijas komisija atzinusi kora Ausma sniegumu, diriģents Jānis Zirnis. Favorītos arī Airas Birziņas koris Dzintars. Vīru koru grupā augstāko ekspertu atzinību ieguvis Andreja Mūrnieka Frachori un Ivara Cinkusa Gaudeamus, senioru koru grupā – Zaigas Lazdiņas vadītais Erelbe un Daigas Galejas Atvasara.

Maestro Imanta Kokara ideja - Koru mēnesis kā koru kustības un tā mākslinieciskās kvalitātes ikgadējais atskaites punkts - šogad pulcēja 95 koru kolektīvus.

Latviešu Vispārējo Dziesmu un Deju svētku 2013 un Rīgas Koru virsdiriģents, Koru mēneša žūrijas loceklis Romāns Vanags atzīst: "Dziesmu svētku smarža jūtama gaisā, ir noticis Dziesmu un Deju svētku Koru karu ģenerālmēģinājums. Latiņa ir uzlikta augstu. Tas ir atskaites punkts mūsu prasībām koriem visā Latvijā. Esmu ļoti gandarīts."

Foto: Jauniešu koris Kamēr.... Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV