Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Liepājnieki piedalīsies Tallinas mūzikas nedēļā

EasyGet.lv, 28.03.2012. 12:04

Organizācija „Via Cultura" kā goda viesi ir uzaicināta piedalīties Baltijas valstu vērienīgajā mūzikas industrijas notikumā „Tallinn Music week" (TMW), lai pārstāvētu divus Liepājas mūzikas pasākumus - augustā notiekošo festivālu Via Baltica un septembrī iecerēto Starptautisko Ērģeļmūzikas festivālu, kuru šogad „Via Cultura" rīko sadarbībā ar Liepājas kultūras pārvaldi, informē Dace Bluķe.
Liepājnieki piedalīsies Tallinas mūzikas nedēļā

Festivāla Via Baltica sadarbības partneris Igaunijā ir Pilles Lillas mūzikas fonds, kurš šogad atbild par Tallinas mūzikas nedēļas klasiskās mūzikas programmu, bet pārējā laikā rīko Tallinas kamermūzikas festivālu, Garīgās mūzikas festivālu un dažādus profesionālo apmācību projektus.

Via Cultura Sadarbībā ar P.Lillas mūzikas fondu aizsākās 2011. gadā un šobrīd abas organizācijas ir izstrādājušas vairākus sadarbības projektus ārvalstu finansējuma piesaistei savu festivālu rīkošanā. Tā ar Ziemeļu ministru padomes Mobilitātes programmas atbalstu šogad Liepājā festivāla Via Baltica laikā notiks konference festivālu rīkotājiem, mūzikas pedagogiem un mūziķiem, kuru svarīga darbības joma ir kamermūzika.

Tallinas Mūzikas nedēļa šogad notiks no 29. līdz 31. martam, jau ceturto reizi Igaunijas galvaspilsētā pulcējot gan Baltijas, gan Eiropas mūzikas profesionāļus. Tā ir lielākā mūzikas konference Baltijā. TMW notiek ceturto gadu un piesaista arvien vairāk mākslinieku un mūzikas industrijas pārstāvju. Pasākumam ir divas daļas – konference, kur par aktuālām mūzikas biznesa tēmām diskutē profesionāļi no visas Eiropas, un vakara koncerti, kuri šogad notiks uz vairāk kā 20 skatuvēm. Tajos delegātiem un viesiem ir iespēja vērtēt mūziķu priekšnesumus.

Konference ir strauji attīstījusies par pasākumu, kurā mūzikas industrijas profesionāļiem sevi var parādīt visas Baltijas valstis. Ar katru gadu tajā piedalās arvien lielāks akreditēto žurnālistu skaits no ārvalstīm.

Papildu informācija: www.viacultura.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV