Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Atvars Lakstīgala ar panākumiem debitē Viļņā

EasyGet.lv, 05.04.2012. 11:03

Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) galvenais diriģents Atvars Lakstīgala nesen ir atgriezies no Lietuvas, kur 23. martā Viļņas Kongresu nama zālē sniedza koncertu kopā ar Gintara Rinkeviča vadīto Lietuvas Valsts simfonisko orķestri un lietuviešu pianistu Kasparu Uinsku, informē LSO sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.
Atvars Lakstīgala ar panākumiem debitē Viļņā

Koncertēt ar Lietuvas Valsts simfonisko orķestri Atvaru Lakstīgalu uzaicināja pats orķestra mākslinieciskais vadītājs – izcilais lietuviešu diriģents Gintars Rinkevičs. 23.marta koncertā orķestris Atvara Lakstīgalas vadībā atskaņoja Brāmsa Pirmo klavierkoncertu, Dvoržāka Serenādi stīgu orķestrim, kā arī Riharda Štrausa svītu no operas „Rožu kavalieris".

„Esmu apmierināts ar Atvara Lakstīgalas sniegumu. Viņš ļoti labi tika galā ar lielajiem skaņdarbiem – Brāmsa Klavierkoncertu un Štrausa „Rožu kavalieri"," stāsta Gintars Rinkevičs.

Pēc koncerta Viļņas Kongresu nama piepildītajā 1000 vietu koncertzālē publika sveica mūziķus ar stāvovācijām, kas, kā stāsta Lietuvas orķestra galvenais diriģents, „notiek ļoti reti – labi, ja reizes divas gadā".

Atvars Lakstīgala ir gandarīts par paveikto darbu ar Lietuvas Valsts simfonisko orķestri: „Saņēmu komplimentus arī no orķestra mūziķiem, kas izteica cerību ar mani sadarboties vēl kādu reizi. Tas, protams, ir ļoti patīkami!"

Koncertu filmēja Lietuvas Nacionālā televīzija, kas Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra koncertus filmē 2 – 3 reizes gadā. Lietuvas televīzijas ēterā 23.marta koncertu varēs redzēt visticamāk jau šī gada maijā.

Foto: Liepājas Simfoniskā orķestra galvenais diriģents Atvars Lakstīgala. Foto (c) Aigars Prūsis

Foto: Liepājas Simfoniskā orķestra galvenais diriģents Atvars Lakstīgala. Foto (c) Aigars Prūsis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV