Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Sakhta sola drīzumā atrādīties saules gaismā

Mārtiņš Meitiņš Bītiņš Beitiņš un Beitiņa Maija Rožkalne, 05.04.2012. 12:01 | komentāri (1)

Sakhta ir smagās mūzikas vokāli instrumentālais ansamblis, kas rada oriģinālu un nestandarta mūziku. Sakhta radās, apvienojoties F[ei]K un Pornstone grupu bijušajiem dalībniekiem (Verners Biters, Ansis Auders un Artis Bokāns, Agris Perro, Ingemārs Jēkabsons). 7. aprīlī Sakhta koncertēs klubā Rocabilly Vecrīgā, savukārt 13. jūnijā - bārā Melno Cepurīšu Balerija Jelgavā.
Sakhta sola drīzumā atrādīties saules gaismā

Kādēļ Sakhta izlēma atgriezties tieši tagad?

Atgriešanās tieši šobrīd nebija iepriekš plānota, tas notika organiskas grupas dalībnieku simbiozes un pašizpausmes rezultātā.

Sakhta krietnu brīdi ir pavadījusi tumšās mēģinājuma telpās un ierakstu studijā, lai, pavasarim iestājoties, atrādītos arī 'saules gaismā'.

Salīdzinot ar F[ei]K un Pornstone skanējumu, Sakhta visvairāk ir attīstījusies tieši muzikālo ideju sarežģītībā, lielas pārmaiņas ir ieviestas arī sakarā ar to, ka grupā ir divas, nevis viena 7 stīgu ģitāra.

Tuvākajā laikā grupai ir paredzēti divi koncerti - 7. aprīlī Vecrīgas klubā Rocabilly un 13. jūnijā Jelgavas bārā Melno Cepurīšu Balerija. Ko publika var sagaidīt šajās performancēs, kas telpu izmēru ziņā notiks tik ļoti atšķirīgās vietās?

Šajos priekšnesumos sanākusī publika saņems smagu mūziku latviešu valodā ar eksistenciāli mītisku tekstu 'pildījumu'. Telpas platībai vai šaurībai šoreiz nav nekādas nozīmes - abi priekšnesumi būs līdzīgi.

Kurā no vasaras festivāliem jūs plānojat/ gribētu uzstāties 2012. gadā, un kādas atsauksmes esat dzirdējuši no iepriekšējiem gadiem?

Šobrīd Sakhta plāno uzstāties festivālā Zvērā 2012. Patreiz tas ir vienīgais vasaras festivāls, kurā grupa ir piedalījusies (2010.gadā).

Žurnālisti /eksperti ar saviem komentāriem Sakhta's muzikālajai daiļradei pagaidām nav pievērsuši lielu vērību.

Verner un Ansi, kas ir tas, kas šo gadu laikā jūs ir noturējis kopā?

Muzikālā saderība un draudzība, futbols, alus un sievietes kopš 1998. gada.

Kādēļ ar katru nākamo muzikālo 'reinkarnāciju' jūs kļūstat arvien 'smagāki'?

Ar 'reinkarnāciju' Sakhta'i nav nekāda sakara, tas ir jauns projekts ar svaigām idejām. Katrs grupas dalībnieks pēc labākās sirdsapziņas ir devis savu artavu, un rezultāts būs redzams un vērtējams jau pavisam drīz. Par mūsu 'smagumu', lai spriež publika...

http://www.youtube.com/SAKHTAMUSIC
http://www.draugiem.lv/sakhta

Foto: Sakhta. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV