Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

ak69 kļuvuši rāmāki

EasyGet.lv, 10.04.2012. 13:50

Apvienība ak69 nedēļas nogalē, 13. aprīlī, kopā ar valmieriešiem Age of Stones uzstāsies Vecrīgas kafejnīcā SKĀbene, kur sola atskaņot akustisko programmu. Pirms koncerta Mārtiņš Meitiņš Bītiņš Beitiņš un Beitiņa Maija Rožkalne uz sarunu aicināja grupas ak69 vokālistu Oskaru Mustermani.
ak69 kļuvuši rāmāki

Šī gada 1. aprīlī ak69 nofilmēja jaunu video.

Jā, izveidojām klipu dziesmai 'Rīts', kas ir ieplānota kā singls no nu jau uztapinātā ak69 debijas studijas albuma, ko varēsim sagaidīt jau šī gada vasaras mēnešos. Kāpēc tik reti sevi atrādām iekš video? Iemesls ir mazie budžeti un varbūt pirms tam mums pašiem pietrūka iniciatīvas un spilgtu ideju, lai dziesmu 'pārliktu' arī video formātā. Gribēties gribējās, daudz un dikti.

Dziesmas "Rīts" klipa režisors ir mūsu bundzinieks Mārcis Pļaviņš. Video ir filmēts Bauskas Kultūras centrā, un tajā ir redzama deju grupa Lēra.

Paturpinot par mūsu gaidāmo studijas plati, tās nosaukums vēl ir izstrādes procesā. Lielākā daļa no materiāla ir rakstīta pie Kristapa Stafa Andiņa viņa Tukuma ierakstu studijā Skaņu Ateljē. Taču ir pāris dziesmas, kas tikušas ierakstītas Rīgas Kinostudijā pie Mārtiņa Burkevica.

13. aprīlī kopā ar Age of Stones Vecrīgas kafejnīcā SKĀbene jūs uzstāsieties ar akustisko programmu. Ko publika var sagaidīt no šīs performances?

Šoreiz vairāk pieķērāmies senāku gabalu aranžijām, jo akustiski esam spēlējuši pamaz, tāpēc pašiem ir interesanti, kā tās naskās un skaļās dziesmas skanēs mierīgi un 'izģērbti'. Būs arī no jaunā materiāla pāris dziesmas, kā arī šis tas no citu izpildītāju repertuāra.

2009. gada aprīlī klajā nāca jūsu 'romantiskais' singls "Pastaiga" ar krāšņo Kuldīgā un Salaspilī filmēto video (režisors Mārcis Pļaviņš). Kurā brīdī un kā 'trakulīgie' ak69, kuri iepriekš bija zināmi ar saviem 'tiešajiem tekstiem', kļuva mierīgi un liriski?

Cilvēki izaug kā mentāli un fiziski, tā arī garīgi un muzikāli. Ja agrāk spēlējām trīs akordus, tad ar laiku, apgūstot savus instrumentus, gribas uzspēlēt arī sešus... Tas bija tam vecumam aktuāli un, acīmredzot, arī sabiedrība bija izsalkusi pēc kaut kā jēla un nepieradināta. Toreiz tam, ko darījām, tam arī ticējām. Šobrīd, izdzirdot savus tā laika muzikālos 'nedarbus', ausis pat mazliet 'novīst'. Vienā brīdī tas viss apnika un gribējās parādīt to, ka spējam uzrakstīt dziesmas, kuras paliek prātā nevis ar to, cik rupjš ir teksts, bet par to, cik tomēr cilvēkos ir labas domas, cik skaistas lietas notiek apkārt un arī to, ka šie puiši, t.i. mēs, tomēr ir forši un mūsdienīgi. Bija un dažiem pat joprojām vēl ir grūti pieņemt to, ka neesam vairs tādi kā agrāk.

Kādēļ izlēmāt no jauna ierakstīt savu dziesmu 'Draugs'?

Šī, manuprāt, ir visātrāk un visvieglāk uzrakstītā dziesma manā dziesmu rakstītāja pieredzē. Vakarā pēc balles atnācu mājās, paķēru ģitāru un klusiņām sarakstīju dziesmu. Bez lielām cerībām uz atzinību dziesmu parādīju puišiem mēģinājumā, un gabals tika akceptēts. Tas bija 2003. gadā un īsti precīzi savu domu gājienu vairs neatminēšos, taču zinu, ka pēc šī 'pasākuma' bija izveidojies viedoklis par draudzības jautājumu kā tādu.

Mēs paši šajā dziesmā īsti hīta potenciālu nesaskatījām, to sadzirdēja DJ Reverss, un piedāvāja šo dziesmu uzspodrināt tādā veidolā, lai to varētu piedāvāt radio stacijām. Rezultāts mūs sākotnēji ļoti mulsināja, jo skanējums nebija ne tuvu tāds, kādu mēs piedāvājām, šo gabalu spelējot 'dzīvajā'. Pēc dziesmas iesniegšanas reģionālajām stacijām un radio SWH raidījumam "Priekšnams" dziesma pēkšņi visiem ļoti, ļoti patika un tas mūs mulsināja vēl vairāk...

Šis konkrētais singls mūsu grupas labā ir 'izdarījis' milzum daudz, tāpēc nebija ne mazāko šaubu, ka dziesma ir pelnījusi, lai tiktu iespēlēta tā, kā mēs to jūtam un spēlējam koncertos šobrīd ar šī brīža domāšanu.

3. februārī jūs spēlējāt Studentu klubā notikušajā grupas Age Of Stones 11 gadu jubilejas ballītē. Kā vērtējat savu seno 'cīņu biedru' muzikālo izaugsmi, kopš brīža, kad pirmo reizi viņus pamanījāt?

Pirmo reizi spēlējām kopā tikai pirms pāris gadiem, jo tuvāk pazīstami neesam nemaz tik ilgi. Es gan ļoti labi atceros laikus, kad Age of Stones bija viena no spēcīgākajām un pārliecinošākajām jaunajām grupām Latvijas Underground kustībā..., tas bija tā ap 2003. gadu. Spilgti atceros viņu uzstāšanos gan jauno grupu konkursā 'Tu Esi Pamanīts' Jūrmalā, gan festivālā 'Blieziens' Mazsalacā. Jau no tā laika man ir izveidojies par viņiem viedoklis, kā par cilvēkiem, kas uz skatuves dzīvo nevis ir, kas izbauda spēli nevis atspēlē un kas spēlē tāpēc, ka viņiem patiešām ir ko publikai pateikt.

http://www.draugiem.lv/ak69
http://www.ageofstones.lv

Foto: Grupa ak69. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV