Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kathaarsys - „Rara Vez" (2012)

Haralds Strapāns/ P3lican, 12.04.2012. 13:20

Kathaarsys ir trio no Spānijas. Grupā apvienojušies divi mazi spānīši un viena maza spāniete, pareizāk būtu teikt galīcieši. 9. aprīlī grupa laidusi klajā piekto albumo „Rara Vez".
Kathaarsys - „Rara Vez" (2012)

Jau grupas pirmssākumos tās vadmotīvs bija sava veida ekstrēma rokmūzika, ja baidaties vārda „metāls". Pirmie trīs albumi (2005, 2007, 2009) tieši to iemieso - smagnējāka rokmūzika, kas mijas ar metālu, ko grūti ielikt stila rāmjos, ausīs krīt uzteicamā spēlēt prasme un maniere.

Pagrieziena punkts jeb nākamais pakāpiens ir albums „Intuition" (2010) – drīzāk pat inovatīvs lēciens, jo tā skanējums ir īpatnēja folk, jazz, progresīvā roka, metāla un flamenko sajaukums.

Tikko, 9. aprīlī, dienas gaismu ieraudzījis grupas piektais albums „Rara Vez". Pārsteigums ir dubuls, ja gribat – ar kaudzīti. Mierīgi, nosvērti, mazliet skumji, bet skaisti. Ar dvēseli iespēlēts, teiktu vecāka gadagājuma klausītājs.

Vai tas ir eksperimentāls flamenko, akustisks progresīvais roks, klasiskā ģitāra ar klavieru pavadījumu vai visi šie elementi kopā, beigās vēl apkaisīti ar fado elementiem?

Kaut kas uz to pusi. Trijos vārdos sakot, tas ir virtuozi iespēlēts, drīzāk, pat brīvā formā ķirurģiski precīzi ietamborēts, konstruēts muzikāls vēstījums, kuram viens no atslēgas vārdiem ir Pontevedra.

Albuma noformējums ir atbilstoši konceptuāls – disks ar avīzes formātu piedevā, kurā iekļauti pieci raksti galīciešu valodā, kas papildina visu piecu albuma gabalu tematiku, saturu un estētiku.

Ieklausīties var te: http://kathaarsys.bandcamp.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV