Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Andris Poga kļūst par Bostonas simfoniskā orķestra asistentdiriģentu

EasyGet.lv, 17.04.2012. 15:08

Diriģents Andris Poga, kurš 20. aprīlī Lielajā Ģildē diriģēs Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri koncertā "Latviešu mūzikas pērles", slēgtā konkursā ticis izvēlēts par Bostonas simfoniskā orķestra asistentdiriģentu.
Andris Poga kļūst par Bostonas simfoniskā orķestra asistentdiriģentu

Aprīļa sākumā diriģents Andris Poga, kopā ar vēl trim jaunajiem diriģentiem no Eiropas un Amerikas, tika uzaicināts piedalīties slēgtā noklausīšanās konkursā uz vienu no divām Bostonas simfoniskā orķestra asistentdiriģenta vietām. Pēc šīs noklausīšanās un darba ar orķestri paši mūziķi balsoja par visiem četriem kandidātiem, un vislielāko atbalstu guva tieši Andris Poga. Turpmākos divus gadus viņam būs iespēja strādāt ar šo orķestri gan kā asistentdiriģnetam, gan diriģēt savu koncertu sērijas Bostonā un koncertus orķestra slavenajā vasaras festivālā Tenglvudā. Pēc konkursa organizatoru vārdiem uz konkursu tika uzaicināti perspektīvākie un talantīgākie jaunie diriģenti. Andri Pogu bija ievērojis Bostonas simfoniskā orķestra menedžeris II Starptautiskajā Jevgeņija Svetlanova diriģentu konkursā Monpeljē Francijā, kur viņš izcīnīja galveno godalgu. Savukārt jau no 2011. gada septembra Andris Poga ir Parīzes orķestra (Orchestre de Paris) galvenā diriģenta Pāvo Jervi asistents un orķestra izglītojošo programmu pastāvīgais diriģents.

20. aprīlī plkst. 19:00 Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un diriģents Andris Poga pirmo reizi aicina uz koncertprogrammu „Latviešu mūzikas pērles". Koncertā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris „Latvija".

Latviešu simfoniskās mūzikas atskaņošana ir viena no būtiskākajām LNSO prioritātēm, tāpēc šosezon uzsākts jauns koncertu cikls „Latviešu mūzikas pērles". Programmas trīs pērles būs Viļņa Šmīdberga „Karuselis", kura pirmatskaņojumu 2007. gadā kritika novērtēja ar lielu atzinību, Artūra Maskata Kapričo, ko šoreiz interpretēs LNSO oboju grupas vadītājs Egils Upatnieks, kā arī viens no izcilākajiem latviešu klasikas skaņdarbiem – savulaik par avangardisko uzskatītā Jāņa Ivanova simfonija-drāma „Atlantīda".

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs.

Plašāka informācija: www.lnso.lv

Foto: Diriģents Andris Poga. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV