Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Ieva Parša uzstāsies Imanta Zemzara kamermūzikas autorvakarā

EasyGet.lv, 18.04.2012. 17:28

20. aprīlī plkst. 18.00 Jāņa Akuratera muzejā ciklā „Kamermūzika plus..." notiks izstādes „Imants Zemzaris. Izmēri. Samēri. Žanri. Objekti. Fetiši. Teksti. Māksla. Mūzika" felice fine (nobeigums) – Imanta Zemzara kamermūzikas autorvakars, informē Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Zobena. Sarīkojumā uzstāsies mecosoprāns Ieva Parša, pie klavierēm – Imants Zemzaris.
Ieva Parša uzstāsies Imanta Zemzara kamermūzikas autorvakarā

Izstāde ar ļoti garo un ietilpīgo nosaukumu „Imants Zemzaris. Izmēri. Samēri. Žanri. Objekti. Fetiši. Teksti. Māksla. Mūzika", kas tika veidota kā reāls ieskats komponista darbistabā, Jāņa Akuratera muzejā skatāma no 14. marta.

Komponista darbistabas vīzija Akuratera mājas Gaišajā salonā tika radīta no tiem Imanta Zemzara personīgās kolekcijas priekšmetiem, ko maestro pats rūpīgi atlasījis un uzticējis muzejam un kur tie vairāk nekā mēnesi dzīvoja savu it kā jauno dzīvi jaunos apstākļos...

„Un tie neklusē, jo ir tik pilni noslēpumu un stāstu... Kā rodas mūzika, kur skaņai pirmsākums? Vai mazā šūnakmenītī no Daugavmalas, vai gliemežvāciņā, pulkstenī, kas neiet, vai zvanā, kurš nezvana?... Bet varbūt klusumā?" izstādi atklājot, jautāja Akuratera muzeja vadītāja un izstādes kuratore Ruta Cimdiņa.

Interesenti, kuri vēl nav paguvuši apskatīt izstādi, ir aicināti uz izstādes felice fine – Imanta Zemzara kamermūzikas autorvakaru 20. aprīlī plkst. 18.00 Jāņa Akuratera muzejā, Torņakalnā, O. Vācieša ielā 6a.

Pasākumu atbalsta Rīgas dome.

Tuvāka informācija pa tālruni 67619934; 29451112 (Ruta Cimdiņa) vai e-pastu: akuraters@memorialiemuzeji.lv, kā arī www.memorialiemuzeji.lv.

Foto: Mecosoprāns Ieva Parša. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV