Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Siguldā notiks I Latvijas Sieviešu vokālo ansambļu konkurss

EasyGet.lv, 19.04.2012. 09:23

Svētdien, 22. aprīlī, no plkst.12.00 Siguldas pilsētas kultūras namā norisināsies I Latvijas Sieviešu vokālo ansambļu konkursa pirmā kārta – skate, informē Siguldas pilsētas kultūras nama direktore Baiba Bože. Dalībai Vidzemes novada skatē pieteicies 31 sieviešu vokālais ansamblis ar kopējo dalībnieku skaitu 264 dziedātāji.

Lai nodrošinātu Latvijas Vokālo ansambļu kustības nepārtrauktību, māksliniecisko kvalitāti un rosinātu sabiedrības interesi par vokālo ansambļu darbību, biedrība „Latvijas Vokālo ansambļu asociācija" (LVAA) sadarbībā ar Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centru (KNMC) īsteno nacionāla mēroga konkursu vokālajiem ansambļiem visās kategorijās.

I Latvijas sieviešu vokālo ansambļu konkurss tiek rīkots divās kārtās: 1. kārta - skates kultūrvēsturiskajos novados (Vidzeme, Latgale, Kurzeme, Zemgale, Rīga), 2. kārta – fināls Engures novada Smārdē.

Konkursā piedalās 102 sieviešu vokālie ansambļi, ar kopējo dalībnieku skaitu 856 dziedātājas, kuri sacenšas četrās kategorijās:

• Mazās vokālās grupas (ansambļi ar dalībnieku skaitu no 3 -6 dziedātājiem),

• Vokālie ansambļi ar dalībnieku skaitu no 7 līdz 12 dziedātājiem,

• Senioru sieviešu vokālie ansambļi (vismaz puse dziedātāju ir pensijas vecumā),

• Pusprofesionālie vokālie ansambļi (mūzikas vidusskolu un mūzikas augstskolu vokālie ansambļi un ansambļi ar profesionālo koru dziedātājiem).

Konkursā katrs ansamblis dzied trīs dziesmas, to vērtē LVAA un KNMC sastādīta žūrija. Žūrijas komisija: Antra Dreģe - kordiriģente, Latvijas Radiokora māksliniece, vokālās grupas „Putni" mākslinieciskā vadītāja, Ferijs Millers – kordiriģents, Rīgas Doma kora skolas pedagogs, Latvijas Vokālo ansambļu asociācijas valdes loceklis, Mārīte Puriņa – Latvijas Vokālo ansambļu asociācijas valdes priekšsēdētāja.

Jau notikušas skates Rīgā, Kurzemē un Zemgalē, savukārt šīs nedēļas nogalē tās notiks Latgales novadā (21. aprīlī) un Vidzemes novadā. Pēc skates Siguldā tiks apkopoti kopējie rezultāti un paziņoti ansambļi, kuri tiek izvirzīti dalībai finālā. Pirmās kārtas dalībnieki sacenšas par kultūrvēsturiskā novada I, II un III pakāpes laureāta nosaukumu un iekļūšanu otrajā kārtā - finālā. Finālisti sacenšas par 1., 2. un 3. vietu un balvām.

Konkursa rezultāti tiks publiskoti un būs apskatāmi KNMC mājas lapā www.knmc.gov.lv un LVAA mājas lapā www.lvaa.lv. Konkursa II kārta - fināls norisināsies 12. maijā Engures novada Smārdes pamatskolā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV