Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Sākas pieteikšanās II Latvijas Blūza konkursam

EasyGet.lv, 24.04.2012. 14:51

II Latvijas Blūza konkursa Konkursa mērķis ir pierādīt sev un citiem, tuvu un tālu, ka blūzs arī Latvijā ir blūzs. Konkursa uzvarētājs dosies uz European Blues Challenge 2013. Saskaņā ar Konkursa nolikumu ceļojuma un uzturēšanās izmaksas nodrošina un apmaksā Latvijas Blūza konkursa rīkotāji.

Dalība konkursā ir bez maksas un piedalīties var jebkurš konkursa nolikumam atbilstošs kolektīvs, kas ir sevi pozicionējis un uzskata par blūza izpildītājiem visā šī mūzikas žanra daudzveidībā. Konkursa nolikums un vērtēšanas kritēriji ir izstrādāti, vadoties no The Blues Foundation rīkotā vispasaules konkursa International Blues Challenge pieredzes.

Tiek vērtēta gan atbilstība mūzikas žanram un individuālā meistarība, gan priekšnesuma kvalitāte. Šīgada konkursa nolikumā ir ieviests papildinājums – sākot no konkursantu izziņošanas brīža būs iespējams balsot internetā.

Konkurss norit četrās kārtās.

1. Atlases kārta notiek no 2012. gada 24. aprīļa līdz 12. jūnijam. Atlasi veic Latvijas Blūza atbalsta biedrība un pieaicinātie anonīmie eksperti.
2. Publiskā kārta jeb publikas balsošana tiešsaistē par konkursantiem notiek laikā no atlases kārtas rezultātu izziņošanas brīža līdz 2012. gada 23. jūlijam.
3. Profesionālā kārta, kurā tiek noteikti konkursa finālisti, notiek svētdien, 2012. gada 1. jūlijā. Konkursantus vērtē žūrija vismaz 4 cilvēku sastāvā.
4. Konkursa fināls notiek III Blūza Svētkos Siguldas pilsdrupu estrādē 2012. gada 28. jūlijā. Finālā piedalās katras kategorijas 4 uzvarētāji un Publiskās kārtas uzvarētājs.

Rīkotāji uzskata, ka ieguvējs būs katrs konkursa dalībnieks:

Visi Konkursa dalībnieki saņem brīvbiļetes uz III Blūza Svētkiem Siguldā 2012.
Visi Konkursa finālisti piedalās III Blūza Svētkos Siguldā 2012.
Visi Konkursa finālisti saņem piedāvājumu 2013. gadā par atlīdzību sniegt koncertu IV Blūza Svētkos.
Dalības pieredze pēc starptautiski atzītiem kanoniem rīkotā mūzikas konkursā.

Lai pieteiktos konkursam jāapmeklē interneta vietne www.bestblues.lv, rūpīgi jāiepazīstas ar konkursa nolikumu un līdz 12. jūnijam jānosūta pieteikuma anketa un pārējā prasītā informācija.

Latvijas Blūza konkursa un Siguldas Blūza svētku idejas autora un organizētāja Normunda Kalniņa viedoklis par šī gada European Blues Challnge, kurā Latviju pārstāvēja grupa Chehols: "Berlīnē redzētais vēlreiz apstiprināja pārliecību, ka Latvijas blūzs ir daudz augstākā līmeni, nekā tas mums ir stāstīts. Chehols nebija nedz labākais, nedz sliktākais tā vienkāršā iemesla dēļ, ka mūzika nav 100m skrējiens, kur uzvarētāju noteikt ir samērā vienkārši. Jebkura mākslu konkursa būtība ir pierādīt pasākumu rīkotājiem, ka tieši tu būsi viens no tiem, kura klātbūtnes dēļ apmeklētāji pirks biļetes. Daudzās festivālu rīkotāju vizītkates grupas pārstāvja Kristiana rokā liecināja, ka, gan mēs ar Latvijas Blūza konkursa it kā grūtajiem noteikumiem, gan tie, kas saņem dūšu piedalīties,- visu darām pareizi."

II Latvijas Blūza konkursu rīko Latvijas Blūza atbalsta biedrība sadarbībā ar partneriem.

Informācijai: Latvijas Blūza atbalsta biedrība | E-pasts: lbab@inbox.lv | www.bestblues.lv |

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV