Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Atcelts "New Classics" koncerts Liepājā, Rīgā notiks kā iecerēts

EasyGet.lv, 25.04.2012. 14:57

25. aprīlī Liepājas Latviešu Biedrības namā paredzētais "New Classics" koncerts tehnisku iemeslu dēļ pārcelts uz rudeni. Savukārt Mazajā Ģildē gaidāmais koncerts notiks kā iecerēts - 26. aprīlī plkst. 19.00, informē koncerta rīkotāji.
Atcelts "New Classics" koncerts Liepājā, Rīgā notiks kā iecerēts

New Classics koncertā uzstāsies Gaudeamus orchestra diriģenta Guntara Bernāta vadībā, soliste Terēze Rozenberga, komponists Ēriks Eglītis, kā arī Jānis Strazdiņš no Cosmos, Rūta Dūduma un Gatis Supe no Musiqq, kopā ar Ģirtu Ozoliņu no Valsts Akadēmiskā kora un Elīnu Čamperi no RPIVA.

Koncerts būs divdaļīgs. Koncerta pirmā daļa iepazīstinās klausītājus ar laikmetīgo klasiku. Ērika Eglīša skaņdarbam Con amore ir trīs dažādas daļas, katra ar savu romantiku un motīvu, kas ir saistošs ikvienam klausītājam: Pavasara ziedi, Intermēdija un Mūžīgās vēstules. Skaņdarbs atklāj mīlestības daudzveidību ikdienā un par tās lielo lomu ikkatra dzīvē, bet Mūžīgās vēstules ir sūtītas bezgalībā tiem, kuriem neesam paspējuši pateikt visu, ko vēlējāmies. Skaņdarbu izpildīs pats autors. Uģa Prauliņa Mūzika stīgām un klavierēm sevi ietērpj dažādās mainīgās emocijās un motīvos, kas ir saistīti ar Latviju un tās tautu. Skaņdarbā izskan svētku svinīgums ar atbrīvotību un prieku, kas kontrastē ar pilnmēness mežonīgumu un neapvaldītām dzīrēm. Skaņdarbā klavieru partija ir kā skaista un jauka meitene, uzticams draugs, kas piedalās visos orķestra jokos, nopietnībā un cēlumā. Skaņdarbu izpildīs Vācijā dzīvojošā latviešu pianiste Terēze Rozenberga.

Koncerta "New Classics" pirmās daļas skaņdarbus asociatīvi bagātina Inguna Krolles-Irbes unikāli veidotās vizualizācijas. Katrs no šiem trim skaņdarbiem vizuāli tiek iemūžināts mākslas darbā – gleznā, kas pārtop elektroniskās gleznās, bagātīgi papildinot skaņdarba noskaņu koncertā. Īpašu pietāti māksliniece velta katra skaņdarba būtības atklāsmei.

Koncerta otrā daļa solās būt pārsteigumu pilna klausītājiem ne tikai tāpēc, ka tiks aicināti izpaust spilgtās emocijas kustībās un dejojot pie kino mūzikas pērlēm no filmām Ceplis, Pie bagātās kundzes, Sprīdītis, Puika, Spēle, Put vējiņi, Ezera Sonāte un Ilgais ceļš kāpās. Skaistāko Mārtiņa Brauna dziesmu Dvēselīte dziedās Jānis Strazdiņš no Cosmos, savukšrt Jura Kulakova jestro Tumsa, tumsa... dziedās Jānis Strazdiņš no Cosmos, Rūta Dūduma un Gatis Supe no Musiqq, kopā ar Ģirtu Ozoliņu no Valsts Akadēmiskā kora un Elīnu Čamperi no RPIVA.

Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs un Liepājas Latviešu Biedrības namā, kā arī uz vietas koncerta dienā. Biļešu cenas: 5 LVL un 3 LVL skolēniem, studentiem, pensionāriem.

Koncertprojektu New Classics rīko fonds Mūzikas darbnīca un SIA MargoErbe Management kopā ar SIA Culture Virtue.

Koncertprojekta New Classic organizētāji ar koncertu ciklu uzstādījuši mērķi mainīt jauniešu streotipus par klasiskās mūzikas būtību un atskaņojuma formu. Skaņdarbi būs eksperimentāli un laikmetīgos ritmos, kas pielāgoti akustiskā kamerorķestra sastāvam, turklāt būs iespēja dejot, kas paver jaunas iespējas klausītāju līdzdalībai koncertā. Koncerprojekta organizētāji ar New Classics cer aizsākt inovatīvu koncertu ciklu, kuru paredzēts ieviest kā jaunu kultūras tradīciju Latvijas koncertu vidē.

Vairāk informācijas: margoerbe.lv/zinas facebook.com/margoerbe draugiem.lv/margoerbe twitter.com/margoerbe

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV