Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Dueta "Nadja" koncertu Liepājā ievadīs Oskars Herliņš

EasyGet.lv, 25.04.2012. 17:02

19. maijā Liepājā gaidāmo kanādiešu smagnējās ģitārmūzikas dueta "Nadja" koncertu ievadīs pašmāju elektroniskās mūzikas mākslinieks un komponists Oskars Herliņš, informē SKYR.
Dueta "Nadja" koncertu Liepājā ievadīs Oskars Herliņš

Mūziķis un drīzumā diplomētais komponists Oskars Herliņš ar "augstāko no mākslām" aizraujas jau kopš pagājušā gadsmita 90. gadu sākuma, kad ar datora palīdzību tika radīti pirmie elektroniskās mūzikas skaņdarbi. Mūsdienās it bieži vārdu "dators" un "mūzika" salikumam pārgalvīgi tiek piešķirta jauna jēga – "eksperiments". Kādā nesenā intervijā Herliņš gan aicina uzmanīties: "Viena lieta ir eksperimentēt savu darbu kontekstā, bet pavisam cita lieta – mūzikas vēstures kontekstā. Un, ja runājam par mūzikas vēsturi, tad radīt ko eksperimentālu ir ārkārtīgi grūti, jo mūsdienās radītās mūzikas skaits un dažādība ir prātam neaptverami. Eksperimentāla var būt (un var arī nebūt) gan akadēmiska, gan neakadēmiska mūzika".

Savas daiļrades ietvaros O. Herliņu bez bažām var saukt par eksperimentētāju vai vismaz meklētāju. Starp instrumentāliem skaņdarbiem atrodami arī vokāli instrumentālie. Ar datoru radīto skaņu ainavā pavīd arī, piemēram, basa blokflauta, čells un klavieres. Lai arī vairākos kompozīcijas konkursos godalgotais mūziķis lielākoties sacer mūziku bez vārdiem, ne reti kontekstam tiek meklēti papildus izteiksmes līdzekļi - uzstāšanos Liepājā pavadīs video projekcijas uz kinoteātra ekrāna.

Kā ziņots, 19. maijā ar koncertu kinoteātrī "Balle" Liepājā uzstāsies eksperimentāli smagnējās ģitārmūzikas duets "Nadja" no Kanādas, kuru veido mūziķi Eidens Beikers (Aidan Baker) un Līa Bakarefa (Leah Buckareff). Pēc savas pirmās uzstāšanās pārpildītā koncertā Eduarda Smiļģa Teātra muzejā Rīgā 2009. gada februārī "Nadja" atgriežas Latvijā, lai savu otro koncertu sniegtu garīgi un fiziski līdz šim neapgūtā teritorijā – kinoteātrī, turklāt, Liepājā. Tiesa, Eidenam Beikeram šī nebūs vien otra ciemošanās Latvijā. Kopš dueta "Nadja" pirmā koncerta viņš sniedzis gan solo performanci, gan vēl salīdzinoši nesen – pagājušā oktobra nogalē, kopā ar "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartetu un "The Burning Kulba" festivāla "Zemlika" ietvaros Durbē izpildījis savu darbu "Liminoid".

Biļetes uz koncertu Liepājā pieejamas elektronisko biļešu tirdziecības vietnē www.bezrindas.lv. Tuvojoties 19. maijam, biļešu cena pieaugs.

http://www.myspace.com/oskarsherlins
http://www.draugiem.lv/oskarsherlins

Foto: Elektroniskās mūzikas mākslinieks un komponists Oskars Herliņš. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV