Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Kamerkoris "Austrums" piedalīsies garīgās mūzikas festivālā Maskavas

EasyGet.lv, 27.04.2012. 12:59

Rīgas Latviešu biedrības kamerkoris "Austrums" mākslinieciskā vadītāja Ārija Šķepasta un diriģenta Riharda Rudzīša vadībā no 2. līdz 7.maijam piedalīsies prestižajā Maskavas Lieldienu festivālā (Московский Пасхальный фестиваль), kas desmit gadu laikā kļuvis par lielāko muzikālo notikumu Maskavas kultūras dzīvē, informē kamerkora "Austrums" prezidente Evija Lipiņa.

"Austrums" ir pirmais kolektīvs no Latvijas, kas 11 gadu laikā uzaicināts piedalīties šajā festivālā. Tā ietvaros koris sniegs koncertus pareizticīgo baznīcā Serebrjaņikos, Kristālā muzejā pilsētā Гусь-Хрустальный un Mitišķu Bērnu namā, kā arī piedalīsies Koru Galā koncertā iespaidīgajā Pētera Čaikovska koncertzālē.

Koncertiem Maskavā koris "Austrums" sagatavojis gan plašu garīgās mūzikas programmu, kurā iekļauti Imanta Zemzara, Ērika Ešenvalda, Arvo Perta, Gregorio Allegri un citu komponistu darbi, gan krāšņu tautas mūzikas programmu.

Maskavas Lieldienu festivāls notiek katru gadu ar Maskavas pilsētas vadības, Krievijas Federācijas prezidenta Dmitrija Medvedeva, KF Kultūras ministrijas atbalstu un Viņa Svētības Maskavas un visas Krievzemes patriarha Kirila svētību.

Festivāls, kurš jau tradicionāli norisinās ne tikai Maskavā, bet arī vairāk nekā 30 lielākajās Krievijas pilsētās, aptver uzreiz vairākas muzikālās mākslas jomas: no simfoniskās mūzikas koncertiem līdz baznīcas dziedājumiem. 25 festivāla dienās būs iespējams noklausīties ap 150 simfoniskās, kora, zvanu un kamermūzikas koncertu.

Papildu informācija: www.korisaustrums.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV