Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ciklā „Vīns un mūzika" - Itālijas valdzinājums

EasyGet.lv, 09.05.2012. 12:19

Koncertsērijā „Vīns un mūzika" 12. maijā Spīķeru koncertzālē skanēs itāļu komponistu mūzika, notiks itāļu Prosseco degustācija un profesionāļi stāstīs par mūziku un itāļu vīniem. Itālijas vīnu ražotāju Bortolomiol pārstāvēs Nikoletta Piovesana, kura piedalīsies sarunā ar vīnzini Eināru Lazdiņu un Kitchen līdzīpašnieku Jāni Jenzi, informē VSIA" Latvijas Koncertu" sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica. Koncerta sākums plkst. 19.30.
Ciklā „Vīns un mūzika" - Itālijas valdzinājums

Koncertā dzirdēsim kontrtenoru Sergeju Jēgeru, Sinfonietta Rīga barokālo sekstetu un klavesīnisti Ievu Salieti. Programmā Antonio Vivaldi, Domeniko Gabrielli, Frančesko Marija Veračīni, Frančesko Džeminiāni, Georga Frīdriha Hendeļa skaņdarbi.

Itāļu instrumentālā baroka spriganās un ugunīgās pasāžas aizvedīs klausītāju tālīnās ciprešu birzīs zem zvaigžņotām Toskānas debesīm. Sergeja Jēgera balsī klausoties, izdzīvosim aizkustinošo Vivaldi balādi, kā arī Hendeļa operu populārās ārijas - Almirenas āriju Lascia ch'io pianga no operas "Rinaldo" un lirisko Verdi prati no operas "Alčīna".

Sinfonietta Rīga barokālajā sekstetā spēlē: orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Normunds Šnē, kurš ir arī teicams obojists un viens no pirmajiem Latvijā, kas 90. gadu sākumā pievērsās vēsturiskā atskaņojuma pētīšanai; Jānis Semjonovs, Sinfonietta Rīga fagotu grupas koncertmeistars; stīdziniekus pārstāv baroka vijolspēles maģistre, Sinfonietta Rīga II vijoļu grupas koncertmeistare Agnese Kanniņa-Liepiņa; Hansa Eislera Berlīnes Mūzikas augstskolu absolvējusī čelliste, Sinfonietta Rīga čellu grupas koncertmeistare Guna Āboltiņa un Sinfonietta Rīga galvenais kontrabasists Jānis Stafeckis. Pie klavesīna redzēsim Ievu Salieti, Eiropas baroka ansambļos pieredzējušu mūziķi, kas 2010. gadā atgriezusies uz dzīvi Latvijā.

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Koncertsēriju „Vīns un mūzika" rīko VSIA „Latvijas Koncerti" sadarbībā ar restorānu Kitchen.

Papildu informācija: www.latvijaskoncerti.lv

Foto: Kontrtenors Sergejs Jēgers. Foto (c) F64

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV