Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Akadēmiskais koris „Latvija" Igaunijā atskaņos F. Mendelszona oratoriju „Paulus"

EasyGet.lv, 10.05.2012. 18:59

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" ir devies uz Igauniju, kur trīs koncertos atskaņos Fēliksa Mendelszona oratoriju „Paulus". Koris uzstāsies kopā ar Igaunijas Nacionālo simfonisko orķestri, solistiem Kristīnu Hansoni (soprāns), Mati Turi (tenors) un Ivanu Ludlovu (baritons), pie diriģenta pults – Olari Elts, informē kora producente Ieva Vītiņa.
Akadēmiskais koris „Latvija" Igaunijā atskaņos F. Mendelszona oratoriju „Paulus"

Šī ir pirmā Fēliksa Mendelszona oratorija, un tā vēsta par apustuļa Sv. Pāvila dzīvi. Pasaules pirmatskaņojumu šis opuss piedzīvoja 1836. gadā Diseldorfā, bet Rīgas klausītāji to izdzirdēja jau četrus gadus pēc tam. Skaņdarbs jau komponista dzīves laikā kļuva par vienu no populārākajiem un iemīļotākajiem autora sacerējumiem. Šī oratorija prasa augstu tehnisko meistarību un izturību no māksliniekiem.

Pirmais „Paulus" koncerts izskanēs 10. maijā plkst. 19.00 Pērnavas koncertzālē, bet jau rīt, 11. Maijā tas būs klausāmas Tallinas koncertzālē „Estonia". 12. maijā oratorija izskanēs Johvi koncertzālē. Koncerttūri organizē aģentūra „Igaunijas Koncerti".

Papildu informācija: www.koris.lv

Foto: Valsts Akadēmiskais koris „Latvija". Foto (c) Ansis Starks

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV