Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Cēsu Pils koris gūst panākumus Bulgārijā

EasyGet.lv, 15.05.2012. 09:39

Cēsu Pils koris atgriežas ar panākumiem no XXXIV starptautiskā Georgi Dimitrova vārdā nosauktā Maija koru konkursa Bulgārijā, kas no 10. līdz 13. maijam norisinājās Varnā, informē Cēsu Pils kora prezidents Vilnis Mellēns.
Cēsu Pils koris gūst panākumus Bulgārijā

Konkursa organizācijas komiteja no 27 pieteiktajiem koriem bija izvēlējusies 11 skanīgākos, kas sacentās konkursa finālā. Uz grandiozās skatuves blakus Latvijas karogam, kura centrā lepni dižojās arī Cēsu pilsētas ģerbonis, plīvoja pārējo astoņu konkursa dalībvalstu karogi – ASV, Indonēzijas, Moldāvijas, Ukrainas, Ungārijas, Polijas, Slovākijas un Rumānijas. Varnas konkurss ir viena no 6 spēcīgākajām koru sacensībām Eiropā un kopā ar pārējiem 5 konkursiem (Tūrā Francijā, Tolosā Spānijā, Debrecenā Ungārijā, Mariborā Slovēnijā, Areco Itālijā) apvienojas prestižajā Eiropas Grand Prix konkursu sistēmā.

Iespējams, Melnās jūras viļņu šalkas, saules sakarsētās un apspīdētās sirdis, koristu dziedājumu 11.maija vakarā pārvērta sirsnīgā, muzikāli augstvērtīgā un profesionālā sniegumā, un prominentā starptautiskā žūrija to novērtēja ar augsto III vietu. Nepārspēti palika Ziemeļkentuki universitātes studentu koris (II vieta) un labākais Indonēzijas koris Batavia Madrigal Singers (I vieta).

Konkursā Cēsu Pils koris dziedāja pēc stingriem noteikumiem izvēlētu programmu ar obligāto dziesmu bulgāru valodā, angļu renesanses pārstāvja H.Pērsela skaņdarbu, norvēģu komponista T.Kverno mūsdienu mūziku (diriģente M.Austruma) un brīnišķīgo Ē.Ešenvalda „Aizej, lietiņ" (diriģente E.Konuša). Konkursa noslēguma koncertā, blakus citu laureātu izpildītajiem skaņdarbiem, klausītāju ovācijas izpelnījās arī Pils kora dziedātais I.Ramiņa „Pūt, vējiņi".

Cēsu Pils koris pateicas Cēsu novada domei, SIA Būvniecības firma „Virāža", SIA „Zāles" par finansiālu atbalstu. Paldies SIA „Cēsu alus" par gardajiem dzērieniem tālajā ceļā, SIA „Melat-Lux, SIA „Svētavots".

Foto: Cēsu Pils koris. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV